KUDÜS ZİYARETİMİZ…

 24-27 Mart tarihleri arasında, 3 gece 4 günlük bir programla Kudüs’de bulunduk. Kesmen Turizm organizasyonuyla gittiğimiz Kudüs’de; başta din mekanlar olmak üzere, tarihi ve kültürel mekanları da ziyaret ettik. Firmamız organizasyonuyla, Pandemi öncesinde de defalarca Kudüs’e gitmiştik. Hac-Umre organizasyonları yapmak üzere, Kesmen Turizm adıyla firmamızı hizmete sunduktan sonra, bu hizmet ağına Kudüs ziyaretini de kurumsal bir hizmet alanı olarak ilave ettik. Bu nedenle de, firmamızın hizmet tanımını yaparken, ilk günden itibaren, Hac/Umre Organizasyonları, Kudüs ziyaretleri ve Kültür turları olarak açılım getirdik. “İnanç Turizm”ni ana hizmet alanı olarak belirlediğimiz Kesmen Turizm hizmetlerini, ilk günden beri bu formda ve formatta yürütmeye devam etmekteyiz. Bunun bir gereği olarak da; 4 ayda bir Kudüs Ziyaret programını da rutin olarak hizmete sunduk. Pandemi sonrası ilk yurtdışı hizmeti olarak yukarıda belirttiğimiz tarihler arasında Kudüs’ü ziyarete gittik. Türkiye’nin bir çok vilayetinden ve ilimizden, hatta Almanya-Belçika ve İsviçre’den de katılımlarla oluşturduğumuz 50 kişilik grubumuzla 4 günlük ziyaretimizi tamamlayarak pazartesi sabahı ülkemize döndük.

            Pandemi öncesi Kudüs ziyaretlerimize göre, Pandemi şartları ve kuralları dışında genel durumun; daha normal, hatta daha iyi olduğu söylenebilir. Gümrük girişleri, pasaport kontrolleri, İsrail polisinin yaklaşım ve tavırlarının çok daha müspet olduğunu söyleyebiliriz. Hava şartları olumsuzluğunun dışında, 4 günlük programımız esnasında her hangi bir sorunla karşılaşmadık. Gerek Kudüs, gerekse Mescid-i Aksa fiziki olarak çok kalabalık kitleleri ağırlamaya uygun olmadığından, yoğunluk oluştuğunda otellerde ve hizmetlerde kısmi sorunların yaşandığı da göze çarpmaktadır. 4 günümüzün, ilk iki gününü “bardaktan dökülür gibi” ifadesinin tam da karşılığı olacak şekilde yağmur altında geçirdik. Daha önceki tecrübelerimizden hareketle, gurubumuz misafirlerinin ülkemizden giderken yanlarına yağmurluk almalarını tavsiye ettiğimiz için, yağmurun olumsuzluğu ziyaretimizi engellememiş oldu, bu nedenle de; 4 günü de rahat ve dolu dolu geçirerek, planladığımız programı aksatmadan gerçekleştirdik. Pandemi öncesiyle, pandemi sonrası program sürecinde bir takım ek prosedürlerin dışında, tecrübelerimizin de etkisiyle çok verimli bir program yaptık. Yurtdışı çıkış harcının 50 tl den 150 tle ye çıkması, gidiş öncesi zorunlu yurtdışı pcr testi için verilen 170 tl’nin, Telavivi havalimanına inişte 40 dolara yapılan pcr testinin, dönüşte aşısı olmayanların yaptırdığı ve 60 dolar olan pcr test ücretlerinin dışında kayda değer bir farklılık yaşamadan da ülkemize döndük.

            Kesmen Turizm olarak,  gerçekleştirdiğimiz  2022 yılı 1. Kudüs turumuzdan sonra, 26-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında, 4 gün 3 gecelik, 2022 yılı  2. Kudüs turu programını da planladık. 5 Mayıs tarihine kadar pasaportunu teslim eden ve ücretleri yatıran misafirlerle birlikte. 2. Kudüs Turumuzu gerçekleştireceğiz. Kudüs, Mescid-i Aksa, El-Halil şehri, Halilür Rahman Camii, Hz, İbrahim, Hz, İshak, Hz, Yakup, Hz, Yusuf, Hz, Sare, Hz, Refika kabirleri, Hz, Yunus, Selmani Farisi Makamları, Hz. Musa, Hz. Davut, Hz. Rabiatül Adeviyyenin kabri, Zeytin Dağı, Hz. Meryemin Kabri, Hz. İsanın Zeytin Bahçesi, Hz. İbrahimin yaşadığı evin alanı, Kıyamet Kilisesi, Doğuş Kilisesi, Ağlama Duvarı, Eriha’da Hz. İsanın inzivaya çekildiği dağ, Lük Gölü, Gargad ağacı, Burak ve Mervan Mescidiyle Kubbetüs-Sahra ziyaret alanları olacaktır. Refakat ve rehberliğimizde gerçekleştireceğimiz Kudüs ziyaretinin, ufkumuzun gelişmesinde ve bölgeyi anlayıp, tanımada çok etkili olacağına inanıyor, ilgisi ve arzusu olanları bekliyor, herkese de tavsiye ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR