Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

'' HELE BİR TERÖR BİTSİN''...

'' HELE BİR TERÖR BİTSİN''
''DEVLET FABRİKA KURMAZ '' mantığı !!! ?

Ulusal birliğimöizin pekişmesin sağlamak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini uyum sağlamak ve sahip çıkmakdır.

Bunun temel şartı vatandaşlık bağıdır. Çizilmiş sınırlarımız içindeki Türkiye Cumhuriyeti halkının vatandaşlık bağıyla öz kaynaklarını harekete, geçirerek paydaş bir anlayışla, yek vücut halinde hareket etmektir.

Öz kalkınmadan kasıt, bağımsız iktisadi kalkınmadır. Bağımsız kalkınma olmadan bir ülkenin Dünya üzerinde bağımsız hareket etmesi mümkün degildir. Karşılıklı dengeleri gözetmeden ülkesinin kaynaklarını güçlü ülkelerin kullanımına sunanlar yabancı sermaye ye aymazca kapılarını açık tutan yöneticiler, bu yönde politika uygulayanlar, vatandaşlarını açıkca, sömürü ve yoksulluğa aynı zamanda ülkeyi ekonomilerini tutsaklığa sürüklerler.

***
Türkiye yıllarca yabancı yerli sermaye işbirliğinin tavsiye ve yönlendirmeleri ile hareket eden ve neredeyse 50 yılldır tüccar politikacı ve millet vekili ağırlıklı keşiler eliyle çekip çevrilir olmuştur.

böyle olunca, haliyle karları dısında, hiçbir yere yatırım yapmayan sanayici işdamlarımız heykelleti varıncaya kadar, ülkemizin batısına yatırım yaptılar. Doğuyu ihmal ettiler Ülkemizin doğusunu ve Güneydoğusunu feodal toprak ağlarına bıraktılar.

Osmanlıdan buyana aynı politika devam etti. Bu durumdan faydalanan terör odakları en çokda güneydoğuyu yöremizde; Kaderine ve ağaların ve sehylerin insafına terk edilen vatandaşlarımızı hedef aldı.

Yurdun insanının yörede kaynaş olamadığı yerlerde ayrılıkçılar terör rüzgarları estirmye başladılar. Kürt vatandaşlarımızın ekonomik ve yaşam mücadelesine birde ölüm kalım ve törer eklendi.

***
Ulusal ve sosyal politika üreten partiler bir türlü iktidara gelemediği için ülke kankınmasından çok kendi kar ve kalkınmalarını, ülke kankınması olarak gösteren yabancı ortaklık sermaye ve işbirlikçi tüccar, yerli sanayiciler ülkenin kalkınmasını gerilere, kendilerini ilerilere taşıyacak partilre destek verdiler. Buna birde serbest piyasa ekonomisi eklenince, adı üstünde serbest; ülkemizin doğu ve güneydoğusuna getirisi olmadığı için yatırım yapmadılar. Sermayenin bir dediğini iki etmeyen iktidara gelirken finansal desteğinin sermayeden alan partiler '' HELE BİR TERÖR BİR BİTSİN '' sonra yatırım demişlerdir.

***
Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki çatışmalar bu sözlerle daha kangiren hale gelmişlerdir. Bu çatışmalarda 30 bin civarın da vatandaşımız hayatını kaybetmişdir. Sadece asker ve güvenlik politikaların dışında hiçbirşey yapılmamıştır. Ülkemizdeki halkın, vatandaşımızın yurdum insanın umutsuzluğunun umuda çevirmek üzere bu kez inanç ve dewğerler üzerinden bağp kurarak, kalkınmamışlığı inançsızlığa ve yabancı hayranlığına, yolsuzluğa bağlayan dokunmazlıklarında bir an önce kaldırılması gibi sözlerle tek başına iktidara gelen AKP iktidarı uzun vadede getirisi olan politikaların yerine diğer partiler gibi kopilist ( Kısa vadeli, geçici) politikalar uygulanmısdır. 8 yıllık iktidarın sonunda ne ülkede, ne güneydoğuda, ekonomik iyileştirmeye yönelik bir politika ortaya koyamamıştır. Günü kurtarmaya yönelik politikalarla bugüne gelinmişdir. AKP iktidarı da sonunda dış ve iç işbirlikçi sermayenin esiri olmuşdur.

***
Güneydoğuda terör önlenememişdir. Vatandaşlarımız hala can kaybına uğramaktadır. Demekki serbest piyasa ve tücar politikacılar kendi karlarının dışında ülkeye kar getirmiyorlar. '' TÖRER BİTSİN SONRA EKONOMİYE SIRA GELİR'' gibi kapitalist düşünce bitmelidir. '' DEVLET FABRİKA KURMAZ'' mantığı bitmelidir. Gelişmiş ülkelerin fabrikaları zamanında kurulduğu için oralarda devlet fabrika kurmaz ama bizde zaten olmayan fabrikaları GÜNEYDOĞUYA VE DOĞUYA DEVLET FABRİKA KURAR diyerek biran önce bu bölgelerimize ekonomik atılım başlatılmalıdır.
Aşmı? Ekmek mi? Hak mı? Hukuk mu? Ne olduğu vekimlerin gerçekleştireceği bilinmeyen '' AÇILIM'' denen politikalarla bu iş olmaz. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR