Hayat renktir

Dünyanın bütün renkleri toplanmışlar.Kendi aralarında tartışmaya başlamışlar hangi rengin en önemli renk olduğunu……

 

Yeşil demiş ki:

En önemli renk elbette benim .ben hayatın ve umudun rengiyim.çimenler,ağaçlar,yapraklar için seçilmişim.etrafınıza şöyle bir bakın .Her taraf benim rengimle kaplı.

Mavi atılmış :

Sen sadece yeryüzünün rengisin.ya ben ?Ben hem gökyüzünün hem denizin rengiyim.Gökyüzünün mavisi insanlara huzur verir ve huzur olmadan siz hiçbir işe yaramazsınız.

Sarı söz almış:

Siz dalgamı geçiyorsunuz?Ben bu dünyaya sıcaklık veren rengim.Güneşin rengiyim.Ben olmasam soğuktan donarsınız hepiniz.

Kırmızı daha fazla dayanamamış:

Ben hepinizden üstünüm. Ben kan rengiyim .kan olmadan hayat olur mu?Ben tehlike ve cesaretin rengiyim.Aşkın ve tutkunun rengiyim.Bu dünya ben olmadan bomboş olurdu.

Mor ayağa kalkmış:

Hepinizden üstün benim.Ben asalet ve gücün rengiyim.Bütün krallar ve liderler beni seçmişlerdir.Ben otorite ve bilgeliğin rengiyim.İnsanlar beni sorgulamazlar.Beni dinlerler ve itaat ederler.

Bütün renkler kendilerini överken kavgaya tutuşmuşlar .Birbirlerini itip kakıyor ve En Büyük Benim !.diyorlarmış.Onlar kavga ederken ,bir anda gök gürültüsü başlamış ,şimşekler çakmış ve yağmur damlacıkları gökten  yeryüzüne inmeye başlamış.Bütün renkler neye uğradıklarını şaşırmışlar,korku ile birbirine sarılmışlar.

Birden yağmurun sesi duyulmuş:

Sizi aptal renkler!bu kavganın anlamı ne ?bu üstünlük çabanız neden?.siz bilmiyor musunuz ki her biriniz farklı görev için yaratıldınız .Birbirinizden farklısınız ,her biriniz kendinize özelsiniz.Şimdi el ele tutuşun birlikte gök yüzüne havalanmışlar.Bir yay şeklinde dizilmişler.

Yağmur onlara demiş ki:

Bundan böyle her yağmur yağdığında birleşip gökyüzünden yeryüzüne uzanacaksınız. İnsanlar sizi gördükçe huzur duyacaklar,güç bulacaklar,insanlara yarın için umut kaynağı olacaksınız.Gökyüzünü bir kuşak gibi saracaksınz ve size "gökkuşağı" diyecekler.

Derler ki o gün bu gündür dünyamız ne zaman yağmurla yıkansa ,ardından gökkuşağı belirir.Zamanı geldiğinde hepiniz gökyüzüne uzanan renkler gibi bir araya gelip aynı amaç ve  hedefleriniz için aklınızı,bilgilerinizi  yarıştıracaksınız.Unutmayın ;birbirinizden farklı özelliklere sahipsiniz ve her biriniz kendinize özelsiniz .

Unutmayın ki çocularınızın her biri bizim için farklı bir renk ve biz bu renkleri tek tek keşfetme çabası içerisinde olan bir KOLEJİZ……

İçinizdeki renkler hiç solmasın…………………

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR