Emekliye tuvalet işkencesi yapan....

Emekliye tuvalet işkencesi yapan banka yönetimi

Benim güzel Ülkemde o kadar farklı yöneticiler var ki, istediğin türde, istediğin modelde onlarcasını bulmak mümkün. Birilerine şakşakçılık yapmak adına her yolu mübah sayan bu yöneticiler bilsinler ki zamanı gelince onlar da emekliler kervanına katılacaklar.

Artık Denge ailesindeyim ve Denge okurlarıyla ilk yazımda bir banka yönetiminin emeklilere uyguladığı tuvalet zulmünü anlatacağım. Yer: Büyük Postane karşısındaki Ziraat Bankası ve bu uygulamayı yapan bu bankanın yöneticileri.

Değerli okuyucularım; eğer yolunuz düşüpte  bahsettiğim Ziraat Bankası'nın önünden her ayın 1'i ile 5'i arasında geçerseniz emekli insanların maaş kuyruğundaki çilelerini ve izdihamı görürsünüz. Devletin uyguladığı bu maaş zulmü yetmezmiş gibi bazı banka yöneticilerinin de şakşakçı uygulamaları sonucunda zulümler işkence haline dönüşmektedir.

Sayın banka yönetimi bankada bulunan tuvaletleri kilitletip yıllarca bu ülke için çalışmış insanlara tuvalet işkencesi yaşatmaktadır. Soruyorum kardeşim sizlere; maaş kuyruğunda yaşlısı var, şeker hastası olan var ve hatta tuvaletini tutamayan insanlar var. Siz hangi insanlık adına bu uygulamayı yapıyorsunuz? Şahsım adına söylüyorum; ben şeker hastası olsam, tuvaletimi tutamama problemim olsa ve bana öyle bir uygulama yapılsa ben o bankanın duvarına hacetimi yaparım. 

Size daha şaşıracağınız bir şey daha söyleyeyim. Mazeretleri özürlerinden daha da zulmedici. Neymiş efendim tadilat varmış. Bunu o yaşlı insana anlatırsın belki de inandırırsın ama bana asla. Sayın yöneticiler sizler bankanızı iyi yönetseydiniz doğru planlama yapardınız. İşin kötüsü biri sesini yükselttiğinde hemen anahtar bulunup açılıyor. İşin aslı daha sonradan ortaya çıkıyor. Meğer bankada müfettişler varmış. Şakşakçılığı onlara karşı yapıyorlarmış. Ben de uzun yıllar müfettişlik yaptım. Müfettişin öncelikli görevi kaliteli ve doğru hizmeti onaylamak olmalıdır. Onlara kızmıyorum, böyle banka yönetiminin öyle müfettişlerinin olması çok şaşırtmadı beni.

Gerekli mercilere sesleniyorum: bu tür bankalardaki problemleri acilen çözüme kavuşturmanızı insanlık adına bekliyorum. Benim bankalardaki tuvaletlerin personele ait olmasına diyeceğim yok. Ama bu tür bankalarda işlem süresi en fazla 3-5 dakikayı geçmez. Ama sizin bankanızda bir emekli maaşını bir günde zor alıyor. Donuna mı yapsın bu insanlar tuvaletini?
 
Her zaman olduğu gibi bu genç ve ilerisi umut dolu olan gazetemizde de yine Kıvırmadan yazmaya devam edeceğim.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aslan Batur Arşivi
SON YAZILAR