DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Bugün Milletvekili listelerini Yüksek seçim kuruluna vermenin son günü, MHP daha önce açıklamıştı listesini, MHP’nin listesini değerlendirmek gerekirse ilk sıradaki Erhan Usta deneyimli bir siyasetçi, yerini hak ederek aldı. İkinci sıradaki arkadaşı tanımıyorum ancak Bafra bölgesinin adayı olması hasebiyle mantıklı, üçüncü ve dördüncü sıradakileri de hiç tanımıyorum bana göre Cemalettin Kola’nın yeri üçüncü sıra olmalıydı ama Devlet Bahçeli ne düşündüyse seçilemeyeceği kesin olan bir yere koydu Kolayı. MHP bir veya iki Vekil alır, gerisi dolgu malzemesi ama çalışırlarsa ikinci sıradaki arkadaşın seçilmesini sağlayabilirler. MHP belki İYİ partiye oy kaptıracak ama o da AK Partiden oy alacağı için çok fazla bir değişiklik olmayacağı kanaatindeyim. İYİ Partide durum nedir derseniz orada tanıdık iki sima var birisi Prof. Dr Kenan Erzurumlu, diğeri de İbrahim Özyer, bu iki arkadaşımızın da artıları eksileri var ancak kamuoyunun tanıdığı isimler bu isimler. İYİ partide Milletvekili aday adayı 53 civarında isimleri şöyle bir gözden geçirdim pek tanıdık bir isim yok orda, Koldere, moldere var ki kamuoyunun tanımadığı isimler bunlar.

 

   CHP de ne olur derseniz kanaatimce Kemal Zeybek yerini korur, çünkü bu dönem başarılı Vekillik yapan isimlerden biri, o yüzden yeri garanti gibi gözükmete. Hayati Tekin de başarılı bir Milletvekili bana göre onun da yerini koruması lazım hem mubadil kökenli olması nedeniyle ciddi bir oy tabanına sahip. Zaten CHP’nin de alacağı Vekil sayısı iki gözükmekte, bu arkadaşların dışında kimler olur derseniz benim için çok fazla önemi yok, çünkü seçilmeleri mümkün gözükmediğinden kim isterse orada olsun. Bu benim açımdan böyle ama CHP açısından öyle değil elbette, zira üçüncü dördüncü sıraya konulacak isimler ilk ikiye destek de olabilirler köstek de onun için konulacak isimler önemli. CHP yi de bu kadar geçelim ve gelelim iktidar partisine.

 

   AK Parti listesi bu dönem çok belli olmamakla birlikte bana göre listede olması muhtemel isimler, Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Vezirköprülü Başbakanlıkta çalışan arkadaş, Orhan Kırcalı ve Hakan Durmuşoğlu isimlerinin olma ihtimali yüksek geliyor bana. Bu kanaate nerden vardın derseniz Çiğdem Hanım Tayyip Beyin vazgeçmediği bir isim, Vekil olması kesin ancak kendisi Samsun’dan listeye girmek istemezse onu bilemem, zira Samsun’da çevre itibarı ile bazı sıkıntıları olduğundan Ankara Milletvekili olmak isteyebilir. Ankara ve İstanbul’da Vekillik yapanların teşkilatlarla pek işleri olmaz, olursa bile çok az olur onun için Büyükşehirlerde Vekillik daha kolaydır. Vezir Hazretlerine gelince bana göre listeye hiç girmemesi gereken bir adam, zira şu son ODA TV de çıkan haber onun Vekilliğini bitirmeli. Adam ABD ye gitmiş Burhan Erçalla beraber FETÖ lideriyle üst katta yemek yemiş, bunlar mahkeme tutanaklarından alıntı yapılarak haber yapılmış ki bu durum karşısında bu adamın asla listeye girmemesi lazım ama malesef yine işini becerip listeye gireceği kanaatindeyim.

   

      Kayınçoma sıra gelince o da siyaseti iyi okuyan ve gereğini yapan bir siyasetçi olduğundan listeye girer, kaldı ki Allah için doğrusunu söylemek gerekirse bu şehirde şu anda Vekil olanların sahada karşılığı olan tek Vekil Kayınçomdur. Şimdi birileri bunu farklı değerlendirebilir ama umurumda değil ben doğru olan neyse onu söylerim. Ahmet kızmış, Mehmet üzülmüş umrumda değil. Listeye girme ihtimali olan bir diğer isim Vezirköpülü Başbakanlıkta uzun zamandan beri çalışan bir isimden bahsediliyor Bekir Şahin mi ne, bu arkadaşın da listeye girme ihtimali olduğu söyleniyor. Güney bölgelerindeki ilçeleri temsilen bu arkadaşın listede olabileceği konuşulmakta. Hasan Basri Kurt ve Hakan Durmuşoğlu isimleri Bilal Erdoğan’a yakın isimler, bu isimlerden birisi listeye girecek, ancak şu anda Hakan Durmuşoğlu’nun daha güçlü olduğu, Hasan Basri Kurt’un, Bilal Erdoğan’ın ismini çok kullandığı için Bilal Erdoğan tarafından çizildiği iddiaları var. Bafra Bölgesinden daha öncede dediğim gibi iki isme şans veriyorum Orhan Kırcalı ve Muharrem Göksel bu arkadaşlardan birisi Bafra bölgesini temsilen listede olur diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili yeni yayın hayatına koyduğumuz Samsunhaberler.tv ’de değerlendirmeler yapacağım oradan da beni izleyebilirsiniz. Şimdilik bu kadarla yetiniyorum, akşam saat beşten sonra tüm listeler belli olunca yeniden bir değerlendirmede bulunacağım. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR