BAŞARILAR DİLERİM SAYIN MÜFTÜM !

 Bir süredir boş bulunan Samsun İl Müftülüğü koltuğuna, Samsun İlkadım İlçe Müftüsü sayın Seyfullah Çakır hocamız atandı. Yaklaşık iki yıldır, İlkadım ilçesinde yürüttüğü başarılı hizmetlerine şahit olduğumuz sayın müftümüzün, İl müftülüğünde de başarılı olacağına inanıyoruz. Samsun'lu olması nedeniyle, Samsun'la ilgili olarak derdi olan sayın hocamız; hem samsunda doğup-büyümesi, hem de Samsun'da hizmet vermiş olması nedeniyle Samsunu tanımaktadır. Memuriyet hayatına Samsun'da başlamış, yüksek okul dahil, bütün eğitimini Samsun'da yapmış olan hocamızın; Samsunun hizmet haritasına sahip olduğunu yakinen biliyoruz.
      Gerek hizmet alanlarını ve ihtiyaçlarını, gerek hizmet yürüten kurum persorelini de yakından tanıdığı kanaatini taşımaktayız. Başarılı olabilmesi için; hem şehri ve ihtiyaçlarını bilmesi, hem de çalışan ve tecrübeli bir kadroya sahip olması gerekmektedir. Bunu kendisi de bilmektedir. Hizmet ve idari tecrübeye sahip olduğunu bildiğimiz sayın müftümüzün; Samsuna sunacağı hizmet haritasını çıkarttığını  koltuğa oturduğu saat itibariyle bütün plan ve programlarının çantasında hazır olduğunu biliyorum. Ancak; hazırlıklarını yaptığı hizmetleri yürütürken, aynı heyecana sahip personel de olması gerekmektedir.
      Hizmet sunulurken; mevzuat, imkân, ortam, üst amirlerle olan ilişkiler, toplumun ihtiyaç ve beklentileri, toplumdaki belirleyici konumda olan dinoma görevi gören insanlar, en önemlisi de hizmeti sunacak personel önemlidir. Bunların hepsini aynı anda aktif hale getirmek, başarının da sırrıdır. Sayın müftümüzün tüm bu ayrıntılı hesabı yaptığı kanaatini tayıyorum. Zira; bir süredir sayın müftümüz atanacağını hem kendisi, hem de yakınında olan bizler bekliyorduk. Hatta, zaman zaman kendisine; "Hocam ! Atanmanız zor olmayacak ama atandıktan sonra çalışmanız çok zor olacaktır. Çünkü; toplumun sizden çok büyük beklentileri vardır" demiş ve beklentileri kalem kalem kendisiyle paylaşmıştık. Bu paylaşımları her yaptığımızda kendisinden  çok emin olduğunu görmüştük.
     35 yıllık memuriyet hayatımın hepsi Samsun'da tamamlanmış, bunun 25 yılı da Samsun müftülüğü bünyesinde  geçmiştir. 1983 yılında başladığım memuriyet görevimi, 16 Mayıs 2018 yılında, kendi isteğimle emekli olarak sonlandırmıştım.  Samsun,un hizmet haritasına, ihtiyaçlarını, nelerin yapılması gerektiğini ve bunların ne kadarının yapılabileceğini, bu hizmetlerin hangi personelle ve nasıl yürütüleceğini söyleyebilecek tecrübelere sahibim. Bu nedenle de; sayın müftümüz çok zor ama başaracağından emin olduğum bir hizmet alanının başına getirilmiştir.
     35 yıllık memuriyet hayatımda, birlikte çalıştığımız Müftülerinin özellik ve güzelliklerini, yanlışlık ve zaaflarını kalem kalem sayabilirim.  Ancak, burada onları paylaşmam, aile içi sırların ifşası olur ki, bu da yakışık almayacak bir yöntemdir. Daire içi personelin başarı grafiğini, taşra hizmeti sunan arkadaşlarımızın donanım ve kişiliklerini en ince ayrıntıya kadar biliyor dersem iddialı bir lâf etmiş olmam. O nedenle de, sayın müftümüzü yorucu günlerin beklediğini söylemek istiyorum. Zira, klasik ve gelenek üzere çalışan bir müftü olmayacağını, kendisini tanıdığım için biliyorum.
     Sayın müftümüzle birlikte, Samsun müftülüğü ile ilgili tanıtımlarda; "Seyfullah Çakır'dan önceki ve sonraki dönem" diye bir tarifin yapılacağından eminim. Nazik, narin, kibar, mütevazi, diksiyonu yerinde, ilişkileri müsbet, çalışkan bir kişiliğe sahip olması; kendisini geçmişten kalın çizgilerle ayıracaktır. Bu durum; hem sorumluluğu artıracak, hem de hizmete yansıyacaktır. Seyfullah Çakır,  Samsun İl Müftülüğüne bu güzel özellikleri nedeniyle atanmıştır. Kendisine bu görevi tevdi edenleri, talepte bulunanları ve yanında olanları mahçup etmeyecektir.
     Sayın müftümüze başarılar diliyorum. Faydalı hizmetlerini destekleyip, uygun olmayanları kendisine bir dost olarak hatırlatacağız. Yanında olup, bize düşen bir şey olursa her zaman katkıda bulunacağız. Önünden, arkasından gelip geçenler, takla atıp selâm verenler olacaktır. Sayın müftümüzün çalışma usül ve yöntemini biliyoruz. Sorun çıkarmayacak, sorunları çözecek, sorunluları da ayıklayacaktır. Sayın müftüm  ! Hayırlı olsun... Başarılar diliyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR