AFRİN OPERASYONU BİR “CİHAD”TIR

Cihad, mevcut yapıya karşı gelmek, dövmek, kırmak, yıkmak, sorunüretmekdeğildir.Bununadıfitneçıkarmakolur.Böyletavırlar,insanların ezilmesine ve inançlarının engellenmesine neden olur.Bu tür düşünce ve yöntem,İslamın uygun görmediği, Peygamberimizin de uygulamadığı,hatta engellediği davranışlardır. Müslüman yaptığı her şeyin inancına uygun olmasına, değerleriyle ters düşmemesine, şerefini ve itibarını düşürmemesine dikkat eder. Bile bile, faydası olmayacağını göre göre,hamasi düşüncelerle toplum içinde bir takım provakatif söylem ve eylemleri gündeme taşıyarak toplumsal manipilasyon olutuşturamaz. Cihad; Allah adına Allah düşmanlarıyla mal, can, ırz, arz, vatan, millet, din, iman için mücadele etmek, gerektiğinde bu değerleri ve benzerlerini korumak için canını ve malını feda etmektir. Bugün Suriye/Afrin’de ordumuzun yaptığı mücadelenin adı tam da Cihad kavramıyla ifade edilebilir. Karşılarındaki yedi düvele, hakkı ve hakikati öğretmek için yapılan bu mücadelenin bütün unsurları ve gerekçeleri Allah rızasıdır.Allah rızası için yapılan her fedakarlığın adı cihaddır. Hele bunda canın ve malın feda olması söz konusu ise bunun cihad olduğundan hiç şüphe yoktur. Vatan bütünlüğümüze ve komşumuz Suriye'nin vatandaşı olan din kardeşlerimizin can ve mallarına karşı oluşturulmakta olan bir blok yapıyla mücadele etmek, tekkeli meile cihat olarak tarif edilir.

Suriyed'e meşru bir savaş yoktur. Arkalarına sömürgeci düzenin güçlerini almış teröristlerin, bir ülkeyi istilası ve işgaline karşı savunma ve koruma söz konusudur.Ya da tersinden bakarsak, kapital haclı sömürge güçlerinin teröristleri kullanarak hile ve fitne yöntemi ile ortadoğu genelinde Sureyi özelinde bir işgal vardır. Meşru olmadığı için buna savaş deme yerine teröristlerle mücadele demek daha doğru olur ve bu da tek kelime ile Allah yolunda cihattır. Kafirlere karşı mal ve can ile yapılan mücadelenin dindeki adı cihattır. Suriye de yapılan da budur.Al-i İmran suresi 200.ayette yüce Allah; “Ey iman edenler! Din düşmanlarının eziyetlerine sabredin. Onlarla olan cihadda üstün gelmek için, sabır yarışı yapın. Sınır boylarında kâfirlere karşı cihad için nöbet bekleyin ve Allah’tan korkun ki, kurtuluşa eresiniz” Nisasuresi 95.ayette de yüce Allah; “Mal ve canlarını feda ederek din düşmanları ile, Allah rızası için cihad eden müslümanlar, oturup, ibadet edenlerden üstündür. Hepsine de, Cenneti söz veriyorum” buyurmaktadır.

Zor zamanlarda malını ve canını ortaya koymanın adı cihattır. Normal zamanlarda da Allah yolunda yapılan her mücadele cihat olarak tarif edilir ancak Kur’ani mesaja göre zorluk ve yokluk çizgisi cihadın faziletini de belirlemiş olur. Hadid suresi 10. Ayette yüce Allah; “Mekke’nin fethinden önce malını veren ve cihad edene, fetihten sonra malını dağıtan ve cihad edenden daha büyük derece vardır. Allah, hepsine Cenneti vaatetti” buyurmak suretiyle canın feda olma yüzdesi ne kadar yüksekse cihadın sahibine kazandırdığının da o kadar yüksek olduğu mesajını işaret etmektedir. Allah yolunda cihad etmek farzdır.Gerektiği zaman cihadı yapmamak büyük günahtır. Suriye/Afrin’de Ordumuzun yaptığı mücadele farza şamasına gelmiş birci hattır. Hacsuresi 78.Ayetteyüce Allah; “Allah yolun da hakkıyla cihad edin”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR