Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

"Ben gönüllüyüm" bedelliler düşünsün?

Ben yukarıdaki başlık için yorum yapmaya gerek duymuyorum. Şu anda yurtsever vatandaşlarımızın içi kan ağlıyor. Son iki aydır hedef gözetmeden, saldırı üstüne saldırı düzenleyen PKK terör örgütü, bundan sonra da nerede nasıl bir saldırı yapacağı bilinmiyor. İki ayda yaklaşık toplam 50 sivil ve asker vatandaşımızın terör canını almıştır. Efendim herkes ne oluyoruz diyor. Haliyle. Kamuoyu analar babalar ciğeri yanıyor. Ne yapılmalı diye soruyorlar. Fakat ülkeyi yönetmekle görevli ve sorumlu AKP ve başbakan önüne geleni azarlıyor. Konuşmaları zehir zemberek.

Biz köşe yazarları vicdanımızla ve aldığımız terbiye ile o sözlere cevap yerine, bu köşeden bize yakışan realiteye dayanan, bilgilendirici uyarıcı yazılar yazıyoruz. Dönüp şöyle baktığımızda geçmiş yazılarımıza iyide yapmışız diyoruz. Önemli olan da budur. Örneğin "Bedelli askerlikten bütçeye kazanç sağlanmaz" dedik. "Günah" dedik. Anlamadılar. "İkinci Cumhuriyetçi"likleride yanlarına alarak 8 yıl bir şey beceremediler. Fakat becerikliymiş gibi de göründüler, ülkeyi yönetirken. Neyse ki bedelli için genel kurmaya götürdükleri "para ile askerlik" önerisi kabul edilmedi.

Ama çok zorlarına gitmiş olacak ki ZAMAN GAZETESİ "BEDELLİ ASKERLİK BAŞKA BAHARA KALDI. MALİYE 2.6 MİLYAR LİRA GELİRDEN OLDU" diye manşet atarak amaçları anlaşıldı ?

Ne demiştik o dağların karanlığında mayınlı tarlalarda şehrin ortasında servis otobüsünde canını verenler Bu yurdu koruyup kollamak üzere, teröristlerin nereden geleceği belli olmayan pusulara hedef olan "kınalı kuzular". Bir tarafta "oh ne rahat" deyip kazanç üstüne kazanç istif edenler. Böyle bir politikası olan parti AKP zaten ülkemizi yönetmeye layık değildir. Yüksek perdeden Mehmet Akif'i okurken ağlatıyorsun karşındaki dinleyicileri fakat bilmezmisin ünlü üstad Mehmet Akif yazdığı marş için verilen ödülü almamıştır. Bunun anlam ve içeriğide gözleri yaşartır. Bunu çocuklar bile bilir. Şunuda belirteyim ki gönüllüler grubu oluşturulsa da benim yaşlarımda ellili yaşlarda terörle mücadeleye katılsam diyorum. Bu yaşlarda silah ve güç kullanmak geçmişte değil hani (İki ay eğitimden sonra) kolaylıkla her terörist faaliyet ve eylemlere set çekecek hazırlığa erişebiliriz. Talep halinde gönüllü müfrezileri oluşturulabilir. Bu benden bir öneri. Ben hazırım. Ayrıca üniversiteyi bu ay bitirip önümüzdeki aylarda askere gidecek oğlum zaten hazır. Yeter ki hükümetin politikaları halk arasına zaafiyet aşılamasın. 25 Nisan'da Denge Gazetesi'nde yayınlanan "Bedelli" ile ilgili yazımın okunmasını öneririm. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR