Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

PAKET AÇILDI

Demokratikleşme paketi açıldı.Son olmayacak bu paket.Devamı gelecek. Sayın Başbakan '' paketin içeriğini bilmeden eleştiriyorlar.'' demişti.Dediği gibi çıkmadı.Hemen herkes paketin içeriğini biliyormuş.Paketten eleştiri yapılan konular çıktı.

Seçim sistemi için tartışma açılacak.Henüz ne olacağı belli değil.Yüzde on seçim barajı devam edebilir. Baraj yüzde beşe çekilip , daraltılmış bölge seçim sistemi gelebilir.Ülke barajı kaldırılarak , dar bölge seçim sistemi gelebilir.Hangisi olursa olsun , vekiller halk tarafından değil , parti liderleri tarafından seçilmeye devam edilecek.Yine ülkesine değil , liderlerine bağlı vekiller tarafından yönetileceğiz. Ağzından küfürden başka bir şey çıkmayan Şamil Tayyar  ya da dört sene boyunca ağzından  tek kelime çıkmayan vekiller Meclis sıralarında oturmaya devam edecek.

Halk ,seçimlerde oyunu vekil adaylarına değil, liderlere vermeye devam edeceği için değişen bir şey olmayacak.

Andımız kalktı.Artık ilkokul çocukları sınıflarına girmeden önce ant içmeyecek.Türküm, doğruyum , çalışkanım demek kimilerini rahatsız ediyormuş.Andımızın sonu '' Ne Mutlu Türküm Diyene '' ile bitiyor.Memlekette sadece Türkler yaşamıyormuş.Türk kelimesi bu kadar rahatsızlık veriyorsa , memleketin isminin de değişmesi yakındır.Türkiye,Türklerin memleketi demek.

İstiklal Marşına ne demeli ?

 Çatma kurban olayım , çehreni ey nazlı hilal !                                                                                                                                               Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet , bu celal !                                                                                                              Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal…                                                                                         Hakkıdır,hakka tapan milletimin istiklal!                                                                                                             

Kahraman ırkın Türk ırkı olduğunu biliyoruz.Diğerlerine siz kahraman değilsiniz demek istemiş olabilir,vatan şairimiz!!!Açıklanacak yeni pakette ülke isminin ve İstiklal Marşının değiştirilmesini bekliyoruz!!! En azından kahraman ırklar ve Hakkıdır , hakka tapan milletlerin istiklal, şeklinde bir değişiklik yapılmalı!!! Sonra , Kürt , Laz ,Çerkez , Gürcü , Roman vatandaşlarımızın kalbi kırılabilir.         Kürt, Laz ,Çerkez, Gürcü ,Roman vatandaşlarımız söylemi çok yeni.Sadece Kürt demekten korkan siyasetçilerimiz araya Laz , Çerkez serpiştirmesi yapıyor ki , tepki azalsın…

Türban serbest bırakıldı.Asker,polis ve savcılar dışında kamu personeli türbanla işe gidebilecek. Nihayet türban sorunu ülke gündeminden kısmen de olsa çıkacak.İnsanların inançlarından dolayı baskı altında tutulması yirmi birinci yüzyıl Türkiye'sine yakışmayan bir ayıptı.Bu ayıp büyük oranda ortadan kalktı. İnsanların kafalarının üstünde olanla değil de , içinde olanla ilgilenmeyi öğrenmek için büyük fırsat.

Anadilde eğitim özel okullarda serbest olacak.Çok değer verdiğim fakat eksik bulduğum bir madde.  Devlet okullarında da serbest olmalı.Anadilde eğitimin özel okullarda serbest olmasına tepki gösterenler çoğunlukta. Bu tepkiyi biraz tuhaf görüyorum. Tabelasına İngilizcede kullanıldığı için Q,X ve W harflerini yazmayı hüner sayanların Sayın Başbakanın bu harflerin kullanılmasının serbest olacağını  ilan etmesine karşı olmaları garip.

Eğitim dilini yabancı dile çevirmek için okullarımız birbirleri ile yarışıyor.İşin ilginç tarafı ise ülkemizin yüz karası olması gereken bu okullar el üstünde tutuluyor.

Devlet eliyle İngilizce eğitim verilmesine destek olanlar , özel okullarda Kürtçe eğitim verilmesine karşı çıkıyor.İlginç bir durum.

Kürtçe hiçbir şekilde dilimiz ve birliğimiz için tehdit oluşturamaz.Türkiye ' de yaşayan herkes Türkçe öğrenmek zorundadır.Yoksa yaşamını devam ettirmekte zorlanır.Amaç zaten ülkeyi bölmek diyebilirsiniz.Ülke anadilde eğitim hakkı verdiğimiz için bölünmez.Güçsüz olursak bölünür. Türkiye  güçlü olduğu sürece mesele yok.

Üstelik anadilde eğitim,BDP ve PKK ' nın boş atıp dolu tutturmaya çalıştığı bir konu.Sayın Başbakan      '' Halep ordaysa , arşın burada '' dedi. Bakalım kaç tanesi çocuğunu Kürtçe eğitim veren okullara gönderecek?

Paketten çıkan sonuç ,seçim sistemi belirsiz , andımızın kaldırılması gereksiz,türban oh be nihayet , anadilde eğitim önemli ama eksik.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR