SİYASETTE NEREDE KALMIŞTIK?

Zaman zaman  siyasetin dışında kalmak zorunda olduğumuzdan   gündemdeki sıcak gelişmelerle ilgili konulara girmek zorunda kalıyoruz. Son  yazdığım yazıdan  rahatsızlık duyan bazı  hocalar, sendika temsilcileri ve memnuniyetleri ifade eden arkadaşlar aradılar. Hatta bir sendikanın  Genel  Başkan Vekili olan arkadaşım arayarak Samsun'dan din görevlilerinin kendisini  aradığını, yazıda kast edilen hocanın kim olduğunu sordu? Kendisine ”Hoca sen merak etme o yazı adresine teslim edilmiştir. Yazıdan ders alması gerekenler derslerini umarım almışlardır. İnşallah almazlar da dünyanın kaç bucak olduğunu görürler” dedim.

 Aslında hocalarla ilgili yazılacak o kadar çok şey var ki anlatamam. Geçenlerde bir bayan okurumuz aradı. Bir hocanın mahallelerinde bir bayanla birlikte olduğunu,  caminin yardım kasasından toplanan paraları dostu olan bayana getirdiğini, mahalle bakkalının bozuk paraları bütünlediğini  ve konuyla ilgili her türlü şahitliği yapmaya hazır olduğunu söyledi. Ben bu konuyla ilgili İl Müftüsünü arayarak yaşananlarla ilgilenmesini söyleyerek  işin içerisinden çıkmaya çalıştım. Çıkmaya çalıştım deme nedenim, o İmam şayet emekliye ayrılmaz ise o zaman ben farklı bir işlem yapacağım.

                Bu İmamların bazılarının o kadar enteresan icraatları var ki anlatsam inanmazsınız. Üzülerek söylüyorum  maalesef  bunlar gerçek. Üç çocuğunu  ortada bırakıp, eşini sokağa koyan Hocalardan tutun da, onlara hamilik eden hocalara, hatta  açıkta kalan çocuklarının maişetini temin edebilmeleri için yardımcı olan insanları topluma farklı yansıtmaya çalışan, o güzel insanlara her türlü düşmanlığı yapan alçaklara varıncaya dek neler var neler. Bilseniz aklınız şaşar. Adam öz kendi çocuğunu  fahri hocalık yaparak annesini ve kardeşini geçindirmeye çalışmasına rağmen kendi çocuğunu görev yaptığı yerden uzaklaştırmaya çalışmasına ne demek gerekir siz takdir edin. Bu insanların gerçek yüzünü bu toplum bu güne kadar görememiş ama Allah'a hamdü senalar olsun ki bu fakir bu işlere artık el atmış durumdadır. Kimsenin kimseye  zulmetmesine müsaade etmeyeceğim gibi bu konuyu şimdilik olmak kaydı ile kapatarak asıl konumuza girmek istiyorum.

                Geçtiğimiz hafta Atakum ilçesindeki Belediye Başkan adayları ile ilgili yazdığım yazıda AK Partili adayları gündeme getirmiştim. MHP ve CHP li aday  adayları ile ilgili bir şey yazamamıştım. Bugün onlarla ilgili düşüncelerimi  yazacağım. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki CHP'nin Atakum'da Metin Burma'nın dışında bir adayı olabileceğini düşünmüyorum. Olsa dahi göstermelik olur. Kaldı ki Metin Burma,  Atakum'da mevcut Belediye Başkanı olmasının yanında önümüzdeki seçimin de en favori adayı olduğunu düşünmekteyim. Burma, beşeri ilişkileri, kişiliği, münasebetleri, davranışları itibarı ile göz dolduran bir siyasetçi olduğundan şanslı bir adaydır. CHP'nin merkezde Atakum dışında şanslı olabileceği başka bir ilçede yok zaten. Taşradaki ilçelere gelince onu da zamanı gelince yazacağım. Diyeceksiniz ki Tekkeköy'ü ne yapacağız? Tekkeköy her ne kadar merkez de gözükse de taşrada bir ilçe olduğunu düşündüğümden orayı daha sonra değerlendirmeye tabi tutacağım.

                Gelelim MHP'nin adaylarına Atakum ilçesi MHP açısından en bol aday adayının olduğu bir ilçe konumuna geldi.  Aylar öncesinden adaylık yarışının başladığı ve herkesin ciddi anlamda beklentiye girdiği bir ilçedir. Ancak aday adaylarına bakıldığında her ne kadar sesi çok çıksa da Erkan Avcı'nın şanslı olduğunu düşünmüyorum. Nedenine gelince;  MHP Genel Merkezi'nde çok yakın ilişkileri olan bazı dostlarımla yaptığım görüşmelerde Genel Merkezin Erkan Avcı'nın daha önce ANAP'tan  milletvekili aday adayı olduğunu, ardından Demokrat Parti veya DYP'den de aday adayı olduğunu, nihayetinde daha önce Belediye Başkanlığı yaptığı Ayvacık'tan İl Genel Meclisine aday olup seçilemediğini  çok iyi bildiğini söyledi. Doğrusunu isterseniz Erkan Avcı'nın İl Genel Meclisi adayı olup kaybettiğini bilmiyordum. Diğer aday adaylarına gelince Hasan Danayiyen geçtiğimiz günlerde MHP Genel merkezi'ne giderek bir sunum yapmış. Genel Merkezdeki görevlilerin sunuma hayran kaldıklarını bu arkadaşın adaylığına sıcak baktıklarını öğrendim. Eski Atakum Belediye başkan adayı Fevzi Er'in destek verdiği Cemalettin Kola, Atakum'da  MHP'ye en çok oy getirecek bir aday olduğu gerçeğini de daha önceden de, bugünde dile getirdim ve getiriyorum da. Bu arada her ne kadar şu anda adaylığını ilan etmese de Bafra'da Yüksekokul  Müdürü olan akademisyen Necdet   Çamaş'ın da son anda aday olabileceği ise gelen bilgiler arasında. Aslında Necdet  Çamaş, Bafra ilçesinde MHP'den aday olsa bana göre seçimi ciddi anlamda zorlar, belki de alır. Çamaş herkesin sevdiği bir şahsiyettir. Bana göre siyasi arenada olma zamanı da gelmiştir. Atakum'da MHP'nin başka aday adayları olabilir ancak onları değerlendirmeye tabi tutmaya gerek görmedim. Bugünlük de siyasi arenadan yazacaklarım bu kadar kalın sağlıcakla  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR