KÖTÜ FUTBOL DEĞİL (KOMPAKT) FUTBOL

Ertuğrul Sağlam hocamız bu ligde ilk defa hocalık yapmasına rağmen kısaca yazarsak  takımların, şehirlerin, stadyumların seyirci profilini ve futbola bakış açılarını hemen  hemen her şeyin yandan, alttan, üstten, önden, arkadan MR çekmiş ve bu maçlara göre takımı hazırlamış.

Baktığımız zaman sıkıntılı futbol oynuyoruz ama bunun yanında haddimizi bilerek, rakip takıma saygı duyarak ve büyük küçük takım ayırmadan aynı ciddiyetle oynayarak maçları kazanıyoruz. Hala içerde oynadığımız bir Sarıyer maçı gibi futbol izleyemedik.

Çarşamba günü değişik bir kadro, değişik bir futbol, değişik bir taktik anlayışı ile çıktık Amed maçına. Maçta görüldü ki banko oynayan sarı kart cezalı oyuncularımız Caner, Guido, Ferhat ve sakat orta saha oyuncumuz Muhsin'i aradık. Yerlerine oynayan futbolcularımız iyi niyetleri ile mücadele ettiler fakat sağbek Erkam hariç diğerleri Ahmethan, Atabey ve Ercan saç baş yoldurdu.

Haftalar sonra kendine ilk on birde yer bulan İlyas Kubilay bir asist ve  çok top kayıpları ile maçı tamamladı. İlyas Kubilay, geçen sezon geldiğin takım Keçiörengücü sen gittikten sonra takım oyunu oynayarak Yılport Samsunspor'un önünde ligi bitirerek  şampiyon oldu, çok yeteneklisin senden umutluyuz lütfen düşüncen hep futbol olsun. 

Ertuğrul hoca ilk yarının bitmesine 5 hafta kala H. Trabzon, Şanlıurfa, Sarıyer, Konya ve yenildiğimiz Çorum maçı dahil kalacakları belirledi gidecekleri yolladı ve müthiş bir kadro mühendisliği ile nokta transferler yaptı.

Yılport Samsunspor kötü futbol oynuyor gibi gözüküyor ama bence öyle değil. Takım  KOMPAKT FUTBOL OYNUYOR. O da şu demek, takım halinde defans ve takım halinde hareketli olarak hücum yapıp koşmayan oyuncu yok ve takım oyunu oynayarak aradan bir kişiye bağlı değil. Klas etkili ayaklar  ortaya çıkarak skora katkı sağlarlar bunlar biz de takım oyunu çerçevesinde Burak , Bahattin, Guido, Gökhan, Ahmethan , Atabey bazı maçlarda bir orta saha veya bir defans oyuncusuda olabilir.

Ertuğrul Sağlam hocamız 5 yıllık imza atarak doğru yolda ilerliyor ve çok sağlamcı, dile kolay korkusuzca ilk imza attığında takım 6 puan geride idi ve şimdi lider olarak 7 puan fark atmıştır.  TÜM SAMSUN ŞEHRİ BAYRAKLARLA DONATARAK ŞAMPİYONLUK ŞARKILARI SÖYLÜYOR. 

Şimdi sıra dernekte. Futbol AŞ'nin sahibi Yüksel Yıldırım dernek başkanlığına da talip oldu.  VE BU ZAMANA KADAR YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATIDIR BU YETMEZ Mİ? BENCE FAZLA BİLE. GÖLGE ETMEYİN YETER. DERNEK, FUTBOL AŞ ELE LE HEP BERABER SÜPER LİG'E.

Saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR