Fethi Duhan Çalık

Fethi Duhan Çalık

ROTASYON

Ligimizin play off mücadeleleri 1. lige göre biraz daha uzun sürdüğünden bazı haftalarda bildiğiniz üzere hafta içi de maç oynanıyor. Bu hafta da çarşamba günü Amed Sportif Faaliyetler evimize konuk oldu. 

Samsunspor’umuz cezalılar ve sakatlıklar göz önünde bulundurulduğunda oldukça eksik bir kadro ile sahaya çıktı. Stoper çıkışlı Ercan Yazıcı’yı Manisa FK deplasmanında sol bekte deneyip ikinci yarı oyundan alan Ertuğrul Sağlam hocamız, bu hafta kendisine sağ defansif orta sahada yer verdi.

Muhsin’in kısa süreli sakat olması, Ferhat’ın cezalı olması, Oğuz’un sakatlıktan daha yeni çıkmış olması nedeniyle orta sahada şans bulan Ercan Yazıcı bu şansı oldukça iyi değerlendirdi. Orta sahada rakibe baskıyı iyi kurdu. Samsunspor’un öz çocuğunun başarılı bir oyun çıkarması da taraftarımızı sevindirdi.

Defansta Gökhan Meral istekliydi, ancak geçmişten dolayı top her ona doğru geldiğinde taraftar tedirgin olmadı değil. Recep Burak’ın da bir pozisyon topu ıskalaması dışında defansımız yine düzenli ve iyiydi. Nurullah zaten kalede Aslan..

İleri hattımızda Burak Çalık geçen hafta olduğu gibi bu hafta yine gol perdesini açtı. ‘Yavaş yavaş ben ısınıyorum, taraftarımız tedirgin olmasın benim için uğraş boşuna değildi’ dercesine mücadelesini ortaya koydu. Ahmethan Köse’nin ise kendisinden beklenileni halen ortaya koyamadığını düşünüyorum.

Çabuk oyununa karıştırdığı teknik ile ha bugün ha yarın derken aldığı şansları çok iyi değerlendirdiğini söyleyemeyiz. Gelecek vadettiğini halen daha düşünüyorum, nitekim üçüncü golü atarken pozisyonu iyi takip etmiş olması da buna işaret.

Neticede Samsunspor’umuz 3-0 galip geldiği bu haftada Manisa FK’nın berabere kalmasıyla beş puanlık bir haftayı geride bırakmış oldu.

Çarşamba 13:30’da olmasına rağmen stadyumda hatırı sayılır taraftar vardı. Tribünsel anlamda son iç saha maçlarına kıyasen daha düşük performanslı bir tribün olsa da takıma destek anlamında katkısı büyüktü.

Bu hafta da teşekkür futbolcularımız ve hocamızın yanı sıra çalışanlarına öğleden sonrası için izin verip maça gitmelerini sağlayan belediye başkanlarına ve iş yeri sahiplerine gelsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fethi Duhan Çalık Arşivi
SON YAZILAR