Fethi Duhan Çalık

Fethi Duhan Çalık

Manisa Kebabı

Bu hafta Samsunspor’umuz Manisa Futbol Kulübü’ne konuk oldu. Sezonun maçı diyebiliriz. Profesyonel liglerin en az gol yiyen takımı Samsunspor ile en çok gol atan takımı Manisa FK’nın bu karşılaşması aylardır futbol kamuoyunun ilgi odağındaydı. İki puan farkla lider olan Samsunspor bu deplasmandan puan veya puanlar ile dönmek zorundaydı. Aksi halde şampiyonluk işini zora sokma durumu oluşacaktı. Neyse ki korkulan olmadı ve şehrimizin takımı 1-3 mutlak galibiyet ile yoluna emin adımlarla devam edeceğinin mesajını verdi.

Sadece taraftarın değil, futbolcularıyla başkanıyla tüm camianın iştahını kabartan yegane olay hiç şüphesiz Manisa’nın yerel bir televizyonunda bir spor programında sarf edilen mütevazilikten uzak cümlelerdi. Hakan Ağar isimli şahsın “Samsunspor taraftarı şampiyonu izlemek istiyorsa Manisa’ya gelebilir, kebabımızı yiyebilir, takımlarının mağlubiyetlerini görebilir.” açıklaması zaten birlik beraberlik anlamında kenetlenmiş olan camiamızı bu maça münhasır galibiyet anlamında da kenetlemiş nitekim ezici bir üstünlükle galibiyet alınmış oldu. Kaptanımız Caner’in maçtan sonra dediği; “geldik, gördük, yendik, kebabı da yiyeceğiz.” cümleleri ve Yüksel Yıldırım başkanın “Manisa’ya geldik şampiyonun maçını izledik, kebabından yedik, dönüyoruz.” açıklaması bu söylediklerimi destekler nitelikte.

Ben ve arkadaşlarım da bu deplasmana gittik. Stadyum küçük olmasına rağmen son zamanlarda gittiğimiz en keyifli deplasmandı. Galibiyet ile dönmemizin yanı sıra tribün anlamında da doyuran bu deplasmanın ardından herkesin ortak görüşü şampiyonluğa yürüyüşümüzün ilk adımını atmış olmamızdır.

Oyuna yaptığı hamleler ile oyunun seyrini değiştiren, son yılların aksine takımda birlik ve beraberliğin sağlanmış olduğunu taraftara da gösteren hocamız Ertuğrul Sağlam başta olmak üzere tüm futbolcularımıza, teknik ekibimize, başkan Yüksel Yıldırım’ın nezdinde tüm yönetime teşekkür etmek gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fethi Duhan Çalık Arşivi
SON YAZILAR