BAL DEĞİL ACI LİG

Amatör futbolun içinden gelen birisi olarak yazıyorum. 

Samsun ilinde BAL'da (Bölgesel Amatör Lig) dört takımımız var. Ne yazık ki lige tek takımla katılıyoruz. Samsun amatörüne katkı  vermiş hoca, futbolcu ve emekçi kardeşlerim; sizlerden ben özür dilyorum. Yazdık, konuştuk ama yetemedik...

Gelelim sizlere eyy TFF! Evet hastalık var. Virüs var. Siz ne yaptınız? Belirli kurallar alarak profosyonel ligleri oynattınız. BAL'dan hiç farkı olmayan 3. Lig'i oynattınız. Ama BAL'a hep öcü gibi baktınız. Yeterli katkıyı sağlamadınız. Kasım ayı dediniz geçti. Ocak ayı dediniz geçti. Mart sonuna futbol külüplerini heyecanlandırıp transferler yaptırdınız ve bu süreçte kaç tane genelge değiştirdiniz. 

Sonra ne oldu? İsteyen katılır, istemeyen katılmaz; önümüzdeki sezona hakları baki kalır dediniz ve bu zamana kadar bir sürü masraf yapan kulüplere ek test, gidiş geliş, konaklama vs masraflarını amatör kulüplere yüklediniz. Sadece şahısların ve yöneticilerin üzerinden yürüyen, çoluk çocuğunun nafakasından kısıp mahalle veya köy takımlarına veren yöneticilere zor şartlar yüklediniz. Bir çok takım bu şartlar altında lige katılamadı.

Eyy TFF başkanı ve yöneticileri! Amatör yok oluyor. Hiç oralı olmuyorsunuz. Bu belirsizlik hocalarımızı futbolcu kardeşlerimizi ve kulüp çalışanlarını çok etkiledi. Zaten pandemiden dolayı ekonomik zorluklar yaşayan bu kardeşlerimiz. Takımları lige katılamadığı için daha fazla zor duruma düşüp yıprandılar. Bir çoğu şu anda borç batağında. Para düşünmeyip geleceğe yönelik hayalleri olan genç futbolcu kardeşlerimiz hayal kırıklığına uğradı ve bir sezonları boşa gitti.

Gelelim Samsun Büyük Şehir destekli Evci Spor'a. Köy takımı olan Evci Spor'a lafım yok ama Samsun Büyük Şehir Belediye Spor, hani Evci Spor'u uçuracaktınız? Niye ligden çekildiniz? Mustafa Demir 5 maaşını takıma bağışlasa Samsun'un çoçukları bugün sahadaydı.  Gelelim Ladik Belediyespor'a. Eyy bayan belediye başkanı siz neden çekildiniz? Masraf mı fazla geldi? Size hiç yakışmadı. Ladik ilçesini dolaşsan bu koca yürekli spor ilçesi takımına sahip çıkardı. Başkan; siz ve müdürler o masrafı çıkarırdınız. Ama kolayı seçip ligden çekildiniz. Rahmi güler hocamın, abimin mekanı cennet olsun. 

Gelelim bir mahalle takımı olan Karasamsunspor'a. Yönetim kurulu dahil tüm mahalle halkı aşkla ve şevkle lige hazırlandı. Kendi şahsi paralarını kulübe verdiler. Harap halde olan eski Gazi Belediye çim sahasını adeta Wembley stadı gibi, futbol oynanır hale getirdiler. Bu süreçte çok yoruldular. Çok masrafları oldu. Belirsizlik çok fazla sürünce onlarda dayanamadı. Ligden çekilme zorunda kaldılar. Emeklerine teşekkür ederim...

Gelelim Samsun'un gururlarına!

Teşekkürler Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci. Teşekkürler Atakum Belediyespor Başkanı Tuğrul Öncel ve yönetim kurulu üyeleri. Samsun amatörüne sizler sahip çıktınız. Samsun'un çoçuklarına sizler sahip çıktınız. Koskocaman Metropol Şehri Samsun'da BAL'a katılan tek takım olarak onurumuz oldunuz!

Şimdilik bu kadar, devamı var!

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR