Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

ÇOCUK DEYİP GEÇMEYİN

İki gündür sürekli ekranlara çıkan bir çocuk var.Sosyal medyada da çokça görmeye başladık.Biz büyümüş de küçülmüş tavırları seven bir toplumuz.Bu çocuğumuzun adı da Atakan.

Atakan sanırım on yaşında çok büyük laflar eden tavırlar sergileyen yaşına göre çok kitap okuduğunu söyleyen bir çocuk.Okuduğu kitaplarda ağır felsefe kitapları, yetişkin bireylerin bile okuduğunda kafasını karıştıracak ağır kitaplar.Bu yaşdaki çocuğa da daha  ağır gelecek kitaplar. Herşeyin bir zamanı var bilginin bile.

Belki ne güzel işte koca insanlar okuyup anlayamıyor bu çocuk okumuş bide felsefesini yapmaya başlamış diyorsunuzdur.Ama şimdiki çocuklar zaten büyükleri şaşırtacak laflar ediyorlar.Bu çocuk da çok okuduğu için bu kadar rahat konuşabiliyor.

Ama bu çocuğun tavırları çok hoş değil.Bu yaşta büyük bir egoya sahip.Annesine gazeteciler sorular soruyorlar oda annesine" seni şöyle alalım" diyerek yer gösteriyor.Annesi de sesini çıkartmadan çekiliyor çocuk röportaja devam ediyor.

Daha ilginç olan fikirleri.Bir bayan soruyor "demokrasi yapmazsak ne olur.Atakan "anarşi tek yol" diyor."ülke olmazsa nasıl yaşayacağız" diye soruyor aynı bayan.Cevap veriyor Atakan"dünya üzerindeki bütün ülkeler yok edilmeli topluma bağlı yönetim olmalı".Bu düşünceler daha çocuk yaşta birine göre çok büyük ve tehlikeli düşünceler.Ağaç yaşken eğilir.Bir çocuğun dilinde, fikrinde anarşi olmamalı.

Bu çocuk yaşına daha uygun kitaplar okumalı ve pedegojik destek almalı.Böyle kendini herşeyden soyutlayıp kitaplarin içine gömmemeli. Herşeyin fazlası zarar boşuna dememişler. Çocuklar çocukluğunu yaşamalı ki mutlu ve sağlıklı bir gelişimleri olsun.

Allah ilmin de hayırlısını versin.Zekamızı ve ilmimizi hayırlı yolda kullanmayı nasip etsin. İnşallah bu çocuk da ailesine vatana hayırlı bir çocuk olur,bu düşünceleri bir çocukluk olarak kalır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR