İKİZTEPE HOROSU VE ÖZEL RADYOLAR

Hatırlarsınız bundan yılar öncesi, özel radyolar yayn yapıyordu. Bafra FM Radyosu, Hilal FM, Çağrı FM, Gözde FM gibi bazı özel radyolar ilk aklıma gelenlerden bazıları.

Bir de Taflan FM ile 19 Mayıs FM radyoları vardı. Samsun Taflan'dan yayın yapardı. Sunucu İlker arkadaşımız idi. İnanın sabahlara kadar devamlı şarkı ve şiir dinler, istek yapardık birbirimize.

Radyonun müdavimleri vardı bir de. Bunlardan birisi İkiztepe Köyü ( Mahalle diye geçiyor şimdi adı ) O köye gittik ailece. Köyün tanınmış simalarından, şiirle haşır neşir olmuş ve kelimenin tam anlamıyla tam bir radyo hastası bir dostumuzun evine davetliydik.

Dorstum, arkadaşım ve lakabıyla CANDOST Rafet Keçeci arkadaşımızın evindeydik. Kadınlar kendi aralarında muhabbeti koyulaştırıken ben de Rafet beyle ayrı ve Taflan FM'i çeken bir odadaydık.

Biz de hem sohbet ediyor hem de radyo dinleyip her on dakikada bir radyodan özelşarkı armağan ediyorduk isteklerde. Bazen de şiir dinliyor, şiir gönderiyor ve dinliyorduk. Hatta bunlar da yetmemiş olacaktı ki bizzat radyo dostları Taflan FM'in canlı yayınlarına bağlanıp mini sohbetler ediyor, şiir okuyor hatta sesi güzel olanlar da şarkı okuyordu.

İşte böyle bir ortamda ben, Rafet Keçeci, Tekkeköy'den Nermin Eba Arslan ki şimdi evlenince soyadı Eker oldu; sunucu İlker Bayar ( inşallah soyadı doğrudur ), Yılmaz Ocak ve şu anda isimlerini pek iyi hatırlayamadığım çok sayıda radyo dostu ile aynı frekansta buluşuyorduk.

Daha sonra özel radyolar devlet tarafından lisans alma gibi bazı teknik ve yasal nedenlerden ya radyolarını kapattılar ya da ayakta kalabilenler yayınlarına devam ettiler veya ediyorlar.

Örneğin Bafra'da Radyo Barış, Radyo Moda gibi radyolar yayınlarına devam ediyorlar. O günler yani özel radyo günleri işte böyle unutulmaz anılarla doluydu.

Bir başka unutamadığım anı ise, İkiztepe'deki sözünü ettiğim o Tafan FM Radyo dostu CANDOST ( Rafet Keçeci ) köylerine misafir geldik diye evin bahçesinde bir horozu yakalayıp pişirerek bizlere güzel bir ziyafet çekmeyi aklına koymuştu ancak o horoz da sanırım durumu anlamış olacak ki mübarek maraton koşucusu gibi var gücüyle kaçıyor, yalpa yapıyor ve bazen de havaya uçuyordu ki gerçekten yakalamak çok zor oldu horozu.

Horozu yakalamasına yakaldı da Candost, kestikten sonra tencerede pişmesi ayrı bir sorun oldu adeta. Mübarek, pişir pişir pişmiyordu. Sanırımbiraz kart horozdu. Neyse uzun bir süre sonra artık yenebilecek kıvama gelince sofra kuruldu ve hep birlikte neşe içersinde yemeğimizi yedik.

İşte böyle; o günler yâni özel radyolu günler unutulmayacak anılarla dop-doluydu. İtiraf etmek gerekirse o günleri çok özledik ama o da artık mazi oldu. Sadece o günlerin tatlı hatıraları kaldı bizlere.

Nermin Eker arkadaşımız şimdi şiir kitapları olan iyi bir şairimiz. Çoğu kez birlikte Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği, Samsun Sakatlar Derneği ve Samsun Kavaklılar Derneği'ndeki ( KADEF )şiir dinletilerinde birlikte olduk.

İlker bey yani sunucumuz ise İstanbul'da bir şirkette görevli. Nermin hanım evli, çocukları var. Eşi ise bir öğretmen. Nermin hanım ayrıca Samsun'da bir manav işletiyor. Kendisine hayırlı işler diliyorum.

Ylmaz Ocak bey yanılmıyorsam Bafra Tekel, Candost mahlaslı, İkiztepe Köyü'nden Rafet Keçeci ise Engiz Tekeli'nde çalışıyordu.

Ben de mâlumunuz üzre, emekli bir İngilizce Öğretmeni, şair, yazar ve gazeteci olarak ve  bir de kısa adı KÜSADER olan Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı olarak Bafra'da ikamet ediyorum.

Memleketim Bafra ama doğumyerimi sorarsanız; o zamanlar bir nahiye ve şimdi ise bir ilçe olan Samsun Ayvacık doğumluyum. Bu bilgileri beni tanımayan dostlar için yazdım. Teşekkürler.

Bu vesileyle bu köşe yazımda isimleri geçen ve geçmeyen tüm radyo dostlarını sevgi ve muhabbetle selamlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR