Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ZAMLAR

Son iki ayda zamlar yağmur gibi yağdı. İnsanlar evinde doğal gazı rahatça yakıp ısınamamaktadırlar. En düşük seviye de yakıldığı zaman dahi fatura fazla gelmektedir. Doğal gazın vergisi biraz aşağı çekilmelidir. Evde televizyonunu seyrederken battaniyesini üzerine çekip üşümemek için vaktini öyle geçiren insanlarımız yok değil. Çalışanların büyük çoğunluğu ve emeklilerin, asgari ücretle çalışanlar açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasında yaşamaktadırlar.
Bir insan bir günde beş tane simit, beş tane çay içtiği zaman, bir ayda yüzelli Lira eder. Dört kişilik bir aile de yalnız simit ve çayın tutarı altıyüz Liradır. Hastalıkların büyük çoğunun istenilen şekilde beslenme yapılamadığından artış görülmektedir. En çok bütçeyi zorlayan elektrik, doğal gaz, telefon, tüp, su, ev kirası, yiyecekler, giyecekler, ulaşım, eğitim giderleri, sosyal gider ve daha yazmadığımız giderler her ay ödenecek harcamalardır. Bankalar kredi vermek için yarış halinde olduklarından, insanlar ihtiyaçlarını gidermek için kredi kullanmak zorunda kalmaktalar. Alışveriş yerlerini gezmek için gittiğimizde hiç aklımızda olmayan bir şeyi aldığımız çok olmuştur. Şehir de yaşayan insanların giderleri çok olduğundan borçsuz bir ayı olmaz. Ülkeyi yönetenler, insanların araba, ev eşyalarını aldıklarını ifade etmekteler. Normal bir araba alan alan bir kimse en az 24 ay taksitle ödemekte, onu da ödemek için diğer önemli harcamalardan kesmek zorunda kalmaktadır.
Milli gelirin arttığı ifade edilmekte, ülkemizde toplanan vergilerin yüzde yetmişi dolaylı vergilerdir. Yüksek oranda ve geniş kapsamlı insanlardan vergi toplanmaktadır. Toplanan vergilerle fabrikalar ve iş yerleri açılsa idi, gelecek daha aydınlık olurdu. Sadaka politikası uygulandığından işler günlük götürülmeye çalışılıyor. İnsanlar sosyal hayatın içinde olma ihtiyacını duymaktalar. Toplumda yaşayan insanlar evinde kapanıp ne kadar durabilecek ? Devletin gelirleri halkımıza adaletli yansıtılırsa, hak edilmeyen kazançlara dur denilirse, devletin hazinesi vatandaşlara dağıtılırsa, ihaleler eş dosta verilmez ise, devletin harcamalarında israf yapılmazsa, yolsuzluk ve rüşvet olunmazsa herkesin karnı tok olur.
Görev yaptığımda devletin malına ne kadar titiz olduğumu anlatmak istiyorum. Okulun süt kazanlarını demirbaş defterine, kazanların boyu, çapı ve ebatlarını yazmak suretiyle kaydını yaptım. Görev yaptığım okulun bahçesi çok genişti. Gelemen devlet çiftliğinden yüzün üzerinde kavak fidanı, çam ve meyve fidanı aldım, okulun bahçesine diktim. Köyde yetişmiş kavak ağacı yoktu, köy muhtarı benden bir kavak ağacı istedi. Bende karşılığında muhtardan öğretmen odasının tabanına muşamba, okulun çerçevelerinin ve kapılarının boyanması için boya aldırdım. Hiç kimsenın hakkı geçmediği için huzurluyum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR