Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM

SEÇİM

 

   2015 Yılı Haziran ayında yapılacak Milletvekilleri genel seçimi için parti adayları basında yazılmaya başlanıldı.

   Parti adaylarının fazla olması, seçmenlerinin tercihlerini değerlendirilmesi bakımından faydalı olmaktadır.

   Ön seçim yapan partiler, Milletvekillerinin sıralamasını seçmenlerin tercihlerini göz önünde tutarsa, halkın nabzını iyi ölçebilirlerse, isabetli sıralama olursa, seçim çalışmaları başarılı yürürse alınan sonuçlar farklı olur.

   Muhalefet partileri bu seçimde iyi bir takım kurarak başarının nasıl olacağını isabetli yöntemlerle halkı ikna edebilmenin zor olmasına rağmen, başarılı olmak zorunluluğu vardır.

   19 Mayıs Şehri Samsun, havadan, karadan, denizden ulaşımı, üniversitesi, geniş tarım arazisi, her türlü potansiyeli olan bölgenin en önemli Büyükşehir’dir.

   Bu bakımdan Samsun’dan T.B.M.Meclisine gidecek Milletvekili’nin vizyonu olması, İlimizin kalkınması için hizmetleri, Samsun’a getirebilecek, Meclis kürsüsünde konuştuğunda hepimizin onur duyacağı Milletvekilinin gitmesi hepimizi mutlu eder.

   Samsun meclise dokuz milletvekili gönderecek, Samsun’un köylerle beraber on yedi ilçesi var. Adaylar bu ilçeleri ve köyleri hesaba katarak aday olmalı, Merkez, Bafra ve çevre ilçeleri, Çarşamba ve çevre ilçeleri, Kavak ve çevre ilçeleri seçim bölgeleri düşünülürse, Milletvekili dağılımı da ona göre olursa seçmen sandık başına koşa koşa gider.

   İktidar partisi bu seçimde Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemine geçilmesi için, seçmeni ikna etmeye çalışacaktır.

   Kadınların eşit yurttaş kabul edilmesi, kız çocuğuna devlet okullarında parasız eğitim, kadına seçme ve seçilme, kadının sosyal hayatın içinde olması, kamuda görev alması, seçimle kadının Başbakan, köy çocuğunun geçmişte Cumhurbaşkanı olması, ülkemizde Cumhuriyet yönetimi olduğu için, çevremizde ve dünyada örnek ülke olduk.

   Bugün bulunduğu yere gelenler, Cumhuriyet yönetimi sayesinde gelmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR