SAMSUN VE BİR KAÇ KÜÇÜK SORUNU

         Genellikle makalelerimi Pazar günleri hazırlayıp, ertesi günü gözden geçirir ve  gazetemize elektronik posta ile gönderdiğimde salı günleri yayınlanır.

         Bir yazıya o kadar dikkat ederim işte. Ama gelin görün ki, bazı konular beni ve benim gibi  düşünenleri de üzüyordur. Şöyle ki; en basitinden başlayalım. Batı parkın karşısı. Zamanın Belediye Başkanı burayı ve  benzer yerlerde denizi doldurarak, Halka nefes alacak, denizin mavisini, tabiatın yeşilini görecek, spor ve piknik yapacak dolgu sahalar yaptı. Toprağı genişleyen yüzölçümü artan nadir şehirlerden biri olduk. Gerçekten düşünce ve uygulama çok güzel oldu, Samsun’a değer  kattı. Sonrasında, Amazon heykeli ve Çifte aslan heykelleri inşa edilerek, sahil daha sevecen ve ilgi bekler hale  geldi, ziyaretçileri çoğaldı.

         İki aydır üç tane spor tesisi adı altında yapının temelleri atıldı, subasmanları bitti, kat inşasına başlandı. Atatürk bulvarı üzerinde, Yelken Kulübü  bitişiğindeki bu inşaatın, 2017 engelliler olimpiyatına ait tesisler olduğu, bulvar üzerindeki perde reklamları üzerindeki resimlerden de en az 10-15 metre yüksekliğinde olacağı anlaşılmaktadır. Bu güzelim saha maalesef  başka yerlerde yapılması mümkün olan bu atıl yapılar halkla deniz arasına girmiştir. Nerede bir deniz manzarası nerede bir yeşil alan varsa sanki onlara savaş açmak için yaratılmışız. Bu engelliler olimpiyatı için Samsun’umuzda başka noktalarda da tesislerin inşa edildiği hatta bazılarının bittiğini öğrenmiş bulunuyoruz.    

         Demek istediğimiz o ki; bu ve benzer tesisleri, denizi kapatmayacak şekilde, tarım ve orman arazileri dışında yapsak da göz zevkini, deniz manzarasını, körletmesek, orman kıyımını önlesek. Kaldı ki, bu ölü ve atıl binalara verilecek paralarla, Fabrikalar, tesisler, atölyeler, iş yerleri yapılarak, işsizliğe karşı istihdam oluştursak daha doğru olmaz mı?

         Bir konu daha, hemen her gün, Limandaki itfaiye binamızdan araçlar, acı sirenler çalarak, üçlü beşli olarak Atakum’a doğru yangın söndürmeye koşuyorlar. Benim aklıma  geliyor da, İtfaiye müdürlüğünün ya da üst birimlerin aklına, Atakum merkez ilçemizde Samsun’un ikinci bir itfaiye teşkilatı açılması gelmez mi? Ta şehir merkezinden, Atakum’a giden araçların zaman kaybı trafik yoğunluğu sonunda gittiği yerdeki yanan yerler kül olmaz mı? Gerekirse hem Atakum ve hem de Canik Belediyelerine acilen itfaiye hizmetleri açılmalı deriz.

         Yaz mevsimi başladı bile, şahsen şehir içi asfalt ve kaldırım çalışmasına henüz rastlamadım.. Var sa gül yoksa lalelere para harca gitsin. Bu kadar laleye güle ne gerek var? Refüjleri çimlendirip, sadece kümeler halinde gül ve lale dikilse daha iktisatlı harcama ile bu işleri yapsak acaba yanlış mı olur diye düşünüyorum…

         Batı parkın batısında golf  sahası yapılıyor. Ne bitmez sahaymış, her şiddetli yağmurda oranın tüm toprağı denize akınca uzunca bir çamur furyası,deniz içinde  çamurdan bir ırmak gibi tüm sahili kirletiyor. Umarım duyarlı yöneticilerimiz buna engel olur.

Belediye şehir içi otobüslerinin öyle yerler var ki, ne kapalı durağı ne de durak levhası yok! Şoförler kendi öğretileri ile durak yerlerini biliyorlar. Halk, otobüslerin saat aralıklarının uzunluğundan şikayetçi. Araların kısaltılmasını istiyor.

Samsunspor’umuz finallere katılamadı, sağlık olsun, seneye umar ve dileriz süper ligdeki haklı ve gecikmiş konumuna kavuşur.Beşiktaş’ın 14. şampiyonluğunu kutlarız. Büyük camide icra edilen Kalkancı Kur’an kursu, Kur’an-ı Kerim tilavetini ve icazetini tebrik eder, emeği geçenleri ve genç hafız kardeşlerimizi tebrik ederiz.

Konu çok..Şimdilik bu kadarı ile yetinelim, yeter ki karşıdan müsbet hamleleri görüp de biz de teşekkür ve dua edelim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR