Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

2002 – 2016

    Eğitim kurumunda görev yaptığım yıllarda istediğim başarıyı sağlayamadığım zamanlarda kendimi değerlendirip nerelerde eksiklerimin olduğunu araştırıp, çalışmalarımda başarıya götürecek metotları tespit ettiğimde uygulamaya başladığım zaman öğrencilerin hatasının olmadığı ortaya çıkmıştır. İnsan hatanın kendisinde olduğunu bilmeli.

    On dört yıldır seçime giren Muhalefet parti liderleri sahadan devamlı mağlup ayrılıyorlarsa, bundan sonra da devam etmeye kararlı olduğunuz belli sonuçların farklı çıkacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

    Beşiktaş kulübü hocasını değiştirdi. Şampiyon oldu.

    Eğitimci gözüyle ülkemizdeki seçmen yapısını değerlendirdiğimde Ülkemizde nüfusumuzun yüzde altmışın üzerinde sağ, Milliyetçi muhafazakâr ve merkez, yüzde otuz beş civarında sol oyların değişik düşünceleri olabilmektedir.

    Şu anda sağ oyların bir araya getirmenin gayreti olduğunun söylenen demeçlerden anlaşılır duruma doğru gidilmektedir.

    1950 yılından bu zamana kadar alınan seçim sonuçları incelendiğinde, genelde sağ partiler iktidara gelmişlerdir. Sağ seçmenin oyları kendi aralarında geçiş yapmakta her iki tarafta da karşıya geçişlerin az olduğu bilinmektedir. Siyasetçiler bu denklemi çözdüklerinden, söylemlerini oya dönüştürecek çalışmaları yaptıklarında iktidara geldikleri ortada. Ülkemizde oylar kentsel ve kültürel olduğu haritalara bakıldığında görülmekle partilerin ülkemizde oyların nasıl dağıldığında sonuç çıkabilir.

     Ülkemizde okuryazar yok denecek kadar az olduğu görülmekte seçmen oyunu istediği yere verebilecek duruma geldi. Sıralamaların atamayla değil de seçmenin tercihinin önü açılırsa Ankara’ya gerçek seçmenin iradesiyle gitmiş olur. Muhalefet partileri on dört yıl mağlupsunuz.

    Önümüzdeki günlerde erken seçim Anayasa değişikliği ve Başkanlık seçimi gündemde olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR