Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ TSK. RAPORU ve MİSYONERLİK – 7 -

*“Misyonerlerin hedefi, Türk halkının % 10’unu Hıristiyan yapmak”

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son yıllarda yurt genelinde arttığı iddia edilen Misyonerlik faaliyetlerini masaya yatırdı.

TSK’nın “Ülkemizdeki ve Dünyadaki Misyonerlik faaliyetleri” başlığıyla hazırlattığı raporda. Türkiye’de faaliyet gösteren Protestan misyonerlerin, 2020 yılına kadar Türkiye nüfusunun yüzde 10’unu Hıristiyanlaştırmayı ve 1 milyon İncil dağıtmayı hedefledikleri ileri sürüldü. Çalışmada misyonerlerin manevi boşluk içerisinde olduğunu kabul ettikleri Alevi ve Kürt vatandaşlara daha fazla yoğunlaştıkları ifade edildi.

Rapora göre; misyonerler Türkiye’deki İslâm anlayışını Sünni ve Alevi diye ikiye ayırıyor ve stratejilerini bu ayrım üzerinden belirliyor. Protestan misyonerler iki-üç yıl içinde gizli nitelik taşımayan teoloji (Tanrı Bilim) enstitüsü kurarak, din adamı ihtiyaçlarını buradan karşılayacak, TSK. nın raporunda, Türkiye’de 47’si Protestanlara, 9’u Bahaîlere, 13’ü Yehova Şahitlerine ait olmak üzere tespit edilebilen 69 adet resmi olmayan ibadet yeri bulunduğuna yer verildi.

Çalışmada son yıllarda misyonerlik faaliyetlerinin artmasına pareler olarak, İslâm dininden Hıristiyanlık dinine ve diğer inanışlara (Bahailik, Yehova şahitleri vb.) geçen Türk vatandaşlarının sayısının 5 bin civarında olduğu belirtiliyor. 3 yıl içinde resmi olarak (185) kişinin Hıristiyanlığı, 1 kişinin de Yahudiliği seçerek din değiştirdiği “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce de kayıt altına alındı.

Misyonerlerin amaçlarına ulaşabilmek için, hedef olarak, dini bilgiden yoksun, manevi boşluk içindeki gençler ile daha çok Kürt ve Alevi vatandaşları seçtiklerine dikkat çekilen raporda şu görüşlere yer verildi: Misyonerler savaş, İç çatışma ve terör ortamında yaşayanlar ile deprem gibi doğal afete maruz kalanları da kazanmaya çalışıyor. Bu tür faaliyetlerin önüne geçmek için, Valilikler, Emniyet birimleri, İl Müftülükleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içerisine girilerek, bu kesimlerin misyonerliği karşı bilgilendirilmesi gerekiyor. Misyonerlik faaliyetlerinin resmi kiliseler dışında daha çok ev kiliseleri ile yapıldığının ifade edildiği raporda, “Bu evlerde toplumun dini değerlerinin içi Hıristiyan motifleriyle dolduruluyor” denildi.

“Misyonerliğin Metotları” başlığı altındaki bölümde ise, misyonerlerin genellikle kendilerini gizliyerek çalışmalarını yürüttükleri. Mümkün olduğunda da yerli halkı öne çıkarttıkları belirtiliyor. *(dikkat misyoner geliyor-Adnan Odabaş Nisan.2005- Sh.152-153)      

Milli İstihbarat (MİT) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, raporları ile şekillenmiş bulunan MİSYONERLİK faaliyetleri,  gün ışığına çıkmıştır. Kaynak kitabın, 6 yıl öncelerine dayanan bilgileri ışığında, bugün gelinilen noktalar çok daha vahimdir. Değerlendirmeleri gelecek yazılarımızda hep birlikte göreceğiz

 (devam edecek)

 

 

 

 

                                                                       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR