PUTİN’İN BEYİN DİLİ

Beş yıldır, kan, barut bomba ve kurşun sesleri ile, açlıklar, ölümler, yuvasızlık, parasızlık, gıdasızlıklar, bunlara bağlı vatansızlıklar, sığınmacılık, insanlıktan uzak her türlü yaşayış tarzında per perişan olan komşu ve dindaş Suriye devletinin halkı(!)

Çanakkale’de verdiğimiz mücadeleyi ve bunu, Çanakkale şiiri ile beyinlerimize mıhlayan merhum Akif’i anmadan geçemeyeceğiz. Ne diyordu Merhum Vatan ve İstiklâl şairimiz;

Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi? 
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi. 

Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı! 
Nerde-gösterdiği vahşetle 'bu: bir Avrupalı' 
Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk: 
Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk. 
Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz... 
Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz. 
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer; 
O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkaaz-ı beşer... 
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak, 
Boşanır sırtlara vâdilere, sağnak sağnak. 
Saçıyor zırha bürünmüş de o nâmerd eller, 
Sürü halinde gezerken sayısız teyyâre. 
Top tüfekten daha sık, gülle yağan mermiler... 

 

Çanakkale müdafaamızın eşi bulunmaz tasviri şiirlere bu şekilde dökülmüş işte. Ama şimdi o şiiri kardeş ülke için de üzüntüler içinde terennüm edebiliriz sanırım.

Aynen bu şiirde olduğu gibi, İran’ı, Rus’u, Amerika’sı, Kanada’sı, Alman’ı, Fransız’ı, İtalyan’ı, İngiliz’i ve diğerleri.. En kesif orduların dördü beşi değil, on beşi yükleniyor yaralı ceylan Suriye’ye.

Koltuğu ve krallığını terk etmemek için memleketini yakan yıkan ve vahşi batıya ve kutup ayısına da çiğnetmekte olan Esat baş katil! Bu terör örgütleri akabinde Daeş nerden nasıl kimler tarafından imal edilip piyasaya hem de sınırımıza sürüldü? Diğer enteresan konu bakın bu savaşta İsrail yok. Çünkü o bu batı ya ve conilere bu senaryodaki rollerini verip oynatıyorken, kendisi ise Filistin’i, Gazze’yi, Kudüs’ü vurmakla meşgul. Diğer barbar Avrupalıların petrolün, Rusya’nın ise kaya gazının peşinde olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Sınırını namusu bilen bu millet haddini aşan Rus jetini bu topraklara gömmekte haklı. Ancak Putin oyunda küsen akılsız ve şımarık çocuklar gibi hareket edip trip atmaktadır. Yemezler Putin yemezler. Bak sizin eski Komutanlardan Sermatow Lebrov ne diyor; “Türkiye ile savaşa girersek, 3. günde Kremlin ve Moskova’yı kaybederiz. Türk ordusu eski ordu değil. Sayın Putin sakın ola ki Doğalgaz şakası yapmayın bu ülkeye. Boğazları kapatırlarsa, Rusya bitmiştir o zaman. 40 yıl öncesine döneriz. Onun için Türkiye’ye saygı duyulmalı ve gerekirse özür dilemeli.”

Aklını başına al, Bu beyin dilini kesmezsen Avrupa’yı, Alman’ı ve de İsrail’i sevindirirsin. Bize numarayı yapmaya kalkma, kalkarsan ne sen kalırsın ne senin Rusya’n kalmaz, bilesin.

Ne sayın Erdoğan, ne Hükümet ne de bu Millet sana bu yaramazlığını bırakmaz, fazlası ile ödetir de olan zavallı Rus halkına olur. Umar ve dileriz ki bu vahşet dolu savaş biran önce biter, Ortadoğu nefes alır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR