Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

MESELE

MESELE

9.Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman DEMİREL siyaset tarihimizin en renkli simalarından biriydi. Başarısı ya da başarısızlığı kişiye göre değişir.Ama filozof gibi adamdı.Sözleri bugün geçerliliğini koruyor.Gelecekte de koruyacak.

Ak Parti bugüne kadar ''babanın'' sözlerinin hakkını verdi.İnternette dolaşan bir başbakan iki Erdoğan videolarında,dün dündür bugün bugündür sözünün hakkının sonuna kadar verildiğini görebilirsiniz.

Babada söz bitmez.Ak Parti'de sözlerin hakkını verme azmi bitmez.9.Cumhurbaşkanımız ne diyordu? ''Meseleleri mesele etmezseniz,ortada mesele kalmaz.''Olay bu kadar basit.Meseleleri çözmek için ezmeyin kendinizi.Boşuna çaba göstermeyin.

Yolsuzluk,Ak Parti her ne kadar oy kaybetmemiş olsa da,yolsuzluk başını ağrıtıyor.İnsanlar artık Ak Parti kesinlikle yolsuzluk yapmaz demiyor.

Yolsuzluğun hesabını vermek yerine hemen formül bulundu.Çalışıyoruz.Öncekiler çalışmadan yolsuzluk yapıyordu.Biz çalışıyoruz.Türkçeye yeni bir deyim kazandırdılar.Çalıyorlar ama çalışıyorlar. Çalıştıklarına göre yolsuzluğu mesele etmememizi istediler.Biz de mesele etmedik.Yolsuzluk meselesi ortadan kalktı.

Doğu ve Güneydoğu'da devlet etkisini gün geçtikçe kaybediyor.Mahallelerin etrafına hendek kazılarak özerklik ilan ediliyor.Okullar yakılıyor.HDP milletvekilleri devlete açıktan kafa tutuyor.

Vatandaş hesap soruyor.Devlet nerede?Ortada mesele var.O zaman ne yapacağız?Meseleyi çözecek halimiz yok.Meseleyi mesele ettirmemeliyiz.Nasıl olacak?Basit.Şehit cenazeleri diyeceğiz.Bakın artık şehit cenazeleri gelmiyor.

Şehit cenazeleri gelmediğine göre,Doğu ve Güneydoğu'da yaşananları mesele etmememizi istediler. Biz de mesele etmedik.Artık Doğu ve Güneydoğu meselemiz yok.

Aksaray.Önce Başbakanlık çalışma ofisi olarak düşünüldü.Sayın R.Tayyip ERDOĞAN Cumhurbaşkanı seçilince iş değişti.O kadar plan program yap.Gelsin Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU otursun. Olacak iş değil.Aksaray bir anda Cumhurbaşkanlığı köşkü oluverdi.

Maliyeti hakkında henüz kesin bilgiye sahip değiliz.Farklı farklı rakamlar ortalıkta dolaşıyor.Kesin olan, maliyetin eski rakamla katrilyon,yeni rakamla milyardan fazla olduğu.Vatandaş tepki gösterdi.İsraf büyük. Ortada mesele var.

Ne yapılacak?Mesele çözülmeyeceğine göre,mesele ettirmemek lazım.Güçlü ülkelerin güzel sarayları olur dediler.Sarayımız, gerçekten güçlü ülkelerin saraylarından birazcık!!! büyükmüş.

El oğlu kuyruklu yıldızın kuyruğuna uzay aracı indirerek büyük devlet oluyor.Biz ise büyük devlet olmanın yolunun büyük saraylar yapmaktan geçtiğini zannediyoruz.

Büyük saray,büyük devlet olduğumuzu gösterir dediler.İnandık ve sarayı mesele etmedik.Mesele etmediğimize göre ortada kıt olan kamu kaynaklarının israfı gibi bir meselemiz kalmadı.

Peygamberimizin (SAV) yolundan gittiğini söyleyenler,konu rant olunca peygamberimizin hadislerini görmezden geldiler.Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz diyen peygamberimizin bir günde altı bin ağaç kesen ümmeti olduk.Ağaçlar köylüleri döve döve kesildi.Ağaçlar kesildi,köylüler dövüldü.Aynı günün akşamı mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.Tam komedi.

 Ağaçlar kesildi.Ortada mesele var.Hem de büyük mesele.Sayın Bülent ARINÇ çıktı.''Dağ taş zeytin ağacı dolu.Ülkenin enerjiye ihtiyacı var.'' dedi.Enerji için köylüleri dövmemiz,ağaçları kesmemiz, doğayı katletmemiz  şart mıydı, enerji üretmenin başka yolları yok mu, diye soracak değiliz ya.

Mesele enerji ise ağaçlar teferruattır dedik.Ağaçları mesele etmedik.

Meseleleri mesele etmediğimiz için hiç meselesi olmayan bir ülke olduk vesselam…

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR