Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

EMEKLİ MEMURA İKRAMİYE

    30Yılı aşan emekli memura ikramiye verilmesi ile ilgili yasa tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edildi. 408 bin memur emeklisine 30 yıl üzerindeki hizmetlerinde ikramiyesini alma imkanı sağlanacak.

    Böylece 30 yılın üzerinden çalışması olan memur emeklileri dava açmaya gerek kalmadan yasa çıktıktan sonra açıklanacak takvime göre ödemelerin yapılacağı ifade edilmekte.

    30 yılı aşan her hizmet yılı için ikramiyesini alacak, 35 yıllık çalışmayla emekli olan kişi ikramiyesini 30 yıl üzerinden almış ise yasanın çıkmasıyla 5 yıl içinde para alacak.

    İkramiyesini 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için kişilerin görevlerinden ayrıldıkları tarihteki emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden aylıkların başlangıç tarihindeki katsayılar ve emekli ödenmesine esas hükümler alınarak tahakkuk ettirilecek.

    Müracaat olan davalara ayrıca bir başvuru şartı aranmaksızın bu madeninde yürürlüğe girdiği tarihten önce açılan davalar düşecek.

    Tasarıya göre, 7 Ocak 2015’ten önce emekli olan memurlara ve emekli ikramiyesi almadan hayatını kaybedenlerin dul ve yetimlerine hak sahiplerine ödeme yapılacak. 30 yıldan fazla çalışmış olana her yıl için ilave ikramiye olacak. Kanun Haziran ayında meclis tatile girmeden önce çıkarsa emeklilerin UMUDU boşa gitmez.

    Hükümetin emeklilerin hak kaybını yerine getirmesi emeklileri sevindirmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR