Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

ŞEYTANIN HİLELERİ (8)

İblis, bundan sonra şöyle anlattı. Hangi kadın olursa olsun, onun kalktığı yere ŞEYTAN oturur. Sonra her kadının kucağında mutlaka bir şeytan durur ve ona, bakanlara  onu güzel gösterir. Sonra o kadına bazı emirler verir. Mesela; Elini, kolunu dışarı çıkar. Göster der. O da bu emri tutar. Elini kolunu açar. Gösterir. Bundan sonra o kadının hayâ perdesini tırnakları ile yırtar.

İblis bundan sonra Resurullah (sav) Efendimize kendi durumunu anlatmaya başladı. –Ya Muhammed bir kimseyi delalete sürüklemek için elimde bir imkân yoktur. Ben ancak vesvese veririm ve bir şeyi güzel gösteririm o kadar. Eğer delalete sürüklemek elimde olsaydı, yeryüzünde,-Allah’tan başka ilah yoktur ve Muhammed onun Resulüdür diyen herkesi, oruç tutanı ve namaz kılanı hiç bırakmazdım. Hepsini delalete düşürürdüm. Nasıl ki senin de elinde, hidayet nevinden bir şey yoktur. Sen ancak Allah’ın Resulüsün ve tebliğe memursun. Şayet hidayet elinde olsaydı, yeryüzünde tek kâfir bırakmazdın. Sen Allah’ın halkı üzerinde bir hüccetsin, ben de, kendisi için ezelde Şekavet yazılan kimselere bir sebebim. Said (mutlu-ugurlu) olan bir  kimse, taa ana karnında iken said dir. Şaki ( Kötü huylu-Bedbaht) -olan da yine ana karnında iken şakidir. Saadet ehli kılan, Allah. Şekavet ehli kılan da Allah.

Bundan sonra, Resurullah (sav) Efendimiz, şu iki Ayet-i Kerimeyi okudu.” Bunlar taa, sonuna kadar şöyle değişik şekilde devam edecek. Ancak Rabbin esirgedikleri hariç.” . .(11/19)

—Allah’ın emri behemal yerini bulan bir kaderdir. . . (33/

Bundan sonra Resurullah (sav) Efendimiz İblis’e şöyle buyurdu. “Ya Ebamürre, acaba senin bir tövbe etmen ve Allah’a dönmen mümkün değil mi? Cennete girmene kefil olurum. Söz veririm”.

Bunun üzerine İblis şöyle dedi; Ya Resurullah, iş verilen hükme göre oldu. Kararı yazan kalem de kurudu. Kıyamete kadar olacak işler olacaktır. Seni Peygamberlerin efendisi kılan, Cennet ehlinin hatibi eyleyen ve seni halkı içinden seçen ve halkı arasında bir gözde yapan, beni de şakilerin efendisi kılan ve Cehennem ehlinin hatibi eyleyen Allah’tır ve o bütün noksan sıfatlardan münezzehtir.

 İblis, cümlelerini şöyle tamamladı, - İşte, bu söylediklerim sana son sözümdür ve bütün söylediklerimi doğru söyledim. Evvel, ahir, zahir, batın âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamd olsun. Efendimiz Muhammed Nebiye Allah salât eylesin, keza onunun âline de ashabına da. . . Âmin. Bütün Peygamberlere selam, Âlemlerin Rabbi olan, Allah’a da, tekrar hamd olsun.

İle hadisin bu bölümünü tamamlarken, Muhammed, b. Vasi hazretlerinin

” Ey Allah’ım, Sen bize ayıbımızı bilen, gerek kendisi, gerekse kabilesi bizim tarafımızdan görülmediği halde bizi gören bir düşmanı musallat kılmışsın.

Ey Allahım ! Sen o şeytanı rahmetinden ümitsiz, affından nasipsiz kıldığın gibi, onu bizden de ümitsiz kıl. Onunla rahmetinin arasını uzaklaştırdığın gibi bizimle onun arasını da uzaklaştır. Muhakkak sen her şeye kadirsin. Âmin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR