DÖNERSPOR İLE DÖNEMEYEN SPOR SAVAŞI

Konya Mevlâna'nın ruhuna yakışmayan bir futbol terörü izledi tümTürkiye Konya'da.

Ya arkadaş biri almış döneri, biri kovalıyor Ali'yi biri kovalıyor Ömer'i ! Vah vah, şu ülkenin geldiği hale bir bakalım biraz. Ne oluyor kardeşim sen kimsin, siz kimlersiniz de ne hakla benim vatandaşımın üzerine döner bıçaklarıyla, bilmem nelerle saldırıyorsunuz.

Bir kere hangi takım taraftarı diye değil; insan olarak bakalım olaylara. Ne bu kin, öfke. Siz taraftar mısınız yoksa kendisine taraftar süsü veren eli kanlı provakatör müsünüz?

Sanki dersin ki mübarek iç çatışma, savaş var. Kiminin elinde palası, kiminin elinde döner bıçağı. Hayırdır beyler ne iş bu böyle?

Yahu bir baktım da şöyle ekrandan, daha bıyığı bile terlememiş, büyük ihtimalle liseli 15-16 yaşlarında gençler. Ne yapıyorlar? Saldırıyorlar. Kime ? Kendi neslinden birilerine. " Vurun, öldürün " nidalarıyla saldırıyorlar hem de.

İy de nereye, niçin bu kin, öfke kardeşim? Kuyruk acın mı var? Geçmişinde ailen saldırdığın kişilerden zarar mı gördü ? Bunca zaman şu yeşil sahalarda dökülen kardeş kanları, anaların, babaların yanan yürekleri yetmedi mi? Nedir derdiniz, amacınız sizin?

Daha ligler başlamadan böyle olursa sonu nereye varacak bu işlerin? Ligler iptal mi edilsin? Bu ülkede spor mu yasaklansın? Tabi ki amacınız buysa hava alırsınız. Zira ilgililer mutlaka buna bir çözüm üretecekdir. Gerekirse tek tek bu fanatikler tesbit edilip bir daha değil stada kapısına dahi yaklaştırılmasın ve en ağır ceza neyse verilsin yoksa bunların günahını bu mâsum millet çekecek.

Beşiktaş da Galatasaray da Fenerbahçe de Trabzonspor da ve diğerleride bu ülkenin takımlarıdır. Seversin sevmezsin, saygı duyarsın duymazsın fakat bu takımlar ve tüm takımlar bu ülkenin takımlarıdır.

Aslında taraftarların içine sızan bazı pravakatörler ve futbol fanatikleri bu ülkede sporun ileri gitmesini istemeyen güçlerdir. Onlar ülkede kaos olsun, halk birbirine karışsın ve birbirini yesin isterler.

Vah vah şu güzel ülkenin uğratıldığı hâle bir bakın. Satırlarla, döner bıçaklarıylaKonya yollarında deli gibi o yana bu yana koşup bıçaklarını insanların kaba etine saplayabilmek için ter döken şu zavallılara bir bakın. Bunlar mı bizim vatandaşımız? Bu insanalr mı güzelleştirecek sporu, futbolu ve diğer branşları.

Kısacası şu an " sözün bittiği yer"deyiz. Yazıklar olsun ülkemizi bu ortama götürenlere ve götürmek isteyenlere. Allah akıl, fikir versin inşallah.

Acilen Spor ve Gençlik Bakanlığı'mız, Futbol Federasyonu ve ilgili birimler, uzmanlar toplanıp bu soruna kalıcı ve caydırıcı çareler, çözümler üretmelidir, yoksa yarın çok geç kalınmış olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR