Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

BENZİN NEDEN 10 TL DEĞİL ?

Aslında yazmak istediğim , ekonomik büyümede dünya ikincisi ! !! olan güzel ülkemin insanlarının son zamlardan sonra nasıl bir geçim sıkıntısına düşeceği konusu idi…

Biraz sohbetten sonra anladım ki ; benzin fiyatlarının yükselmesi , elektriğe gelen zamlar ve hatta doğalgazın daha yanmadan içimizi ısıtacak fiyatlara ulaşması ben ve benim gibi birkaç kişiden başka kimsenin çok da umurunda değildi.

şünüyor insan doğası gereği. ! Bu işte bir gariplik var.Öyle ya insanın kazık yerken ses çıkarmaması ya zenginliğine yorumlanır ya da genişliğine.

Eeee zengin olmadığımıza göre , baya genişlemişiz haberimiz yok.Tecavüzün kaçınılmadığı yerde zevk almaya çalışıyoruz anlaşılan.

Sayın Maliye Bakanımız çıkıyor açıklamasını yapıyor , Cem Yılmaz gösterilerini aratmayacak bir beceriklilikle…Biz diyor , ''vergi oranlarını arttırmadık.''

Doğru söylüyordur belki.Vergi oranları artmamıştır. Amma ;

Bakan Bey ya bilmiyor matematiği ya da biliyor ülkem insanının ne denilse , nasıl kandırılsa alkışlamak için her daim hazır kıta beklediğini.
Fiyat arttıkça vergi oranı artmasa bile alınan vergi yükselir. İktisadın ve matematiğin en basit kurallarından biridir bu.

Fazla değil on sene öncesinde '' Sayın Başbakanım al ben bir esnafım '' diyerek elindeki yazar kasayı fırlatabilecek cesareti bulan esnafımızın ; şartlar her geçen gün kötüye gitmekte iken en ufak bir tepki göstermemesi…Ancak para kazanmayı unutup , şükretmesini öğrenmiş olmasına yorumlanabilir.

Belki bir ihtimal kişi başı milli gelirimiz bilmem kaç bin dolar oldu palavralarına kanarak zenginlerimizin her geçen gün şişen cebini kendi cepleri sanmaya başlamalarında…Tepkisizliğin sırrı…

Sonra birden aklıma geliyor , PKK ' nın kaçırdığı polislerimiz ve kaymakamımız ve yine çok yakın zamanda sel sularına kapılarak ölen insanlarımız ,doğal afet şehidi sayılan Afyon patlamasında ölen askerlerimiz için kılını kıpırdatmayan insanlardan mı çıkacaktı ses….

Canları umursamayanların , zamları umursamasını düşünmek …Ne kadar boş…

Türkiye artık ne hak , adalet arayan Müslümanların ülkesi , ne de eşitlik ,kardeşlik diyen sosyal demokratların.

Her şeye gözünü kapatan , işine gelmeyeni görmezden gelen , haksızlık bize yapılmıyorsa ki artık bize yapılsa da sesini çıkarmayan , Sayın Başbakanımızın söylediklerine göre pozisyon alan , aman bana dokunmayan yılanlar bin yaşasın diyebilen insanların ülkesi olma yolunda hızla ilerliyoruz on yıldır.

İşte o an ülkeyi yönetenlerin yerine koyuyorum kendimi …Ve alıyorum başımı iki elimin arasına düşünüyorum….Ben de bu zalimlik , insanlarda bu sessizlik…

Benzin neden 10 TL değil ?

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR