5 + 1 TRANSFERLER

İlk dört haftanın Yılport Samsunspor'u oynadığı futbolla önümüzdeki haftalar için bizlerde soru işaretleri bıraktı. Öte yandan ise sezonu erken açıp idmanlara başlamanın, takımın iskeletinin korunmasının avantajlarını hep beraber gördük.

Takım diri, 90 dk koşuyor ve mücadele ediyor. Bunun yanında korona ile mücadele ettiği halde yenilgi almadan yoluna devam ediyor.. Geçmiş sezonlarda şampiyon olmuş kadronun takım İskeleti bozulur ve yeni futbolcularla doldurulurdu. Bu sefer Yılport Samsunspor bu yanlışa düşmedi. 

Gayet Akıllıca işler yaparak takımı koruma yoluna gitti. İlk dört haftaya baktığımız zaman bunun ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Takım defanstan çıkmakta zorlanıp geriye ve yanlara oynasa dahi ileride çoğalıp pozisyon üretemeyip çok top kayıpları yapsa dahi takımın oyun ve skor yükünü eski futbolcularımız çekmiştir..

Diğer bir konu ve benim şahsi görüşüm; bu takımın geleceğe yönelik iskeletini oluşturmak için devamlı oynayarak tecrübe kazanmaları şampiyon olduğumuz taktirde Süper ligde'de faydalanacağımız yaşları 20 ila 25 arasında değişen Nurullah Aslan,Veli Çetin, İlyas Kubilay Yavuz, Ahmethan Köse, Erhan Kartal ve Enes İslam İlkin'e devamlı forma şansı vermemiz gerekir diye düşünüyorum..

Yalnız bazı sıkıntılar da dikkat çekiyor. Yabancı futbolcularımızın formlarına ve katkılarına baktığımız zaman akıllara bazı sorular geliyor. Bu futbolcuları kim tavsiye etti? Kim izledi onay verdi? Yoksa uygun diye mi transfer edildi? Bunların cevabını sabırla bekleyip ilerideki haftalarda oynadıkları futbola bakarak anlayabileceğiz.

Akabinde Ertuğrul Sağlam hocamızın durgunluğuna baktığımızda yabancı oyuncular hakkındaki görüşlerini de merakla bekliyoruz. Şimdilik yabancı futbolcularımızdan Edwin Gyasi ve Yameogo hariç diğerlerinin futbola olan yabancılığına henüz alışamadım. Merakla gelecek haftaları bekliyorum.

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR