Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM

                                              SEÇİM

 

10 Ağustos 2014 tarihinde ilk defa halkın iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı seçimi yapılacaktır.

Mevcut anayasamıza göre Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın görevleri belli olduğu için bugüne kadar görevlerini, sorumlulukları doğrultusunda yerine getirmeye gayret etmişlerdir. Halkımıza “Başkanlık sisteminin ülkemizde uygulanmasını ister misiniz?” sorusuna büyük çoğunluğunun istemediği ifade edilmiştir.

Hükümet kamuoyu yoklamalarına önem vermekte, Cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarına göre erken seçime gidilebilir.

Bulunduğumuz coğrafyada: ülkemizde. Birlik ve beraberliği sağlayacak, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacak, Türk Milletini ileriye taşıyacak, yeri ve zamanı geldiğinde konuşacak, konuştuğunda sözüne itibar edilecek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş iradesini anlayabilen, bu iradeyi devam ettirecek Cumhurbaşkanı seçilmesi önem taşır.

Hukuk devleti, kaynaklarımızın iyi değerlendirilmesi, üretim ve ihracatın artırılması, eğitimin milli olması, gelir dağılımının sosyal adalete uygun olması, israfın önlenmesi, işsizliği ortadan kaldıracak yatırımların yapılması, insan sağlığına önem verilmesi, şehirlerin planlı yapılması, doğanın korunması, şehirlerarası ulaşımın daha modern olması, trafik sorunları, vergi adaleti sağlanması, insanların sosyal güvencesi olması, toprakların yabancılara satılmaması ülkemizde yaşayan insanları mutlu edecektir

1924 tarihinde kız çocuklarına eğitim hakkı,1934 yılında seçme ve seçilme imkanı, seçimle kadını başbakan yapan, köy çocuğunun Cumhurbaşkanı olabildiği, kadının kamuda, özelde, sosyal hayatta görev aldığı insanlar arasında ayrım yapmayan, çevremizde ve dünyada örnek ülkeyiz.Yıllar önce insanlarımıza bu haklar verilmeseydi, geri kalmış itibarı olmayan bir ülke olurduk.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan insanların istediği işi yapmalarına engel olmamıştır.

Eski Türkiye malum; her şey bitti denildiği bir sırada kazanılan İstiklal Harbi sonucunda, 19232te Lozan'da Yedidüvele kabul ettirilen Türkiye Cumhuriyetidir.

 

                                         NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR