Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SAYIN VEKİLLER

SAYIN VEKİLLER

EMEKLİYE PROMOSYON, OTUZ YILIN ÜZERİNDEKİ EMEKLİ OLANLARA İKRAMİYE

    Uzun zamandan bu zamana kadar, Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bakanlar arasında promosyon görüşmelerinden sonuç alınamadı. Bankalarında kendi aralarında görüş ayrılığı olduğu görülmekte, bankalar birliği kararı ortak olmak zorunda olduğu anlaşılmaktadır.

     Bazı bankalar emekli maaşlarının, emeklilere verilmesinin bir hizmet olduğunun, karşılığını almadan hizmet yaptıklarını ifade ediyorlar.

     Aylardan beri görüşülmesine devam edildiği halde yılsonuna doğru sonuçlanacağı basında yazıldı. Basında çıkan haberlerde, emekli maaşlarının bankada ayda 2 gün, bir yıl içinde 24 gün, bankaların tüm emeklilere bir yıl içinde 140 milyar ödeme yaptığı açıklandı.

     Hiç almamaktansa ne verilse almak hiç yoktan iyidir.

     Tek maaşla geçinen emeklilerin yan geliri de yoksa açlık sınırında yaşamını sürdürmekte, tamamına yakınının bankaya borcu var, sağlık harcamalarından maaşından kesinti de olduğundan huzuru olmuyor borçlu yaşıyor.

     Partilerin seçim beyannamelerinde emeklilere bir maaş ikramiye verilmesi belirtilmiştir. Her yıl kurban bayramında bir maaş ikramiye verilirse insanların dualarını alırlar. Kaynak, israf ve boş yere harcamalar yapılmazsa iki maaş ikramiyede verilir.

    Diğer bir konu, Devlet memurları hizmetlerini otuz yılın üzerinde çalışanlara, emekliye ayrılınca ikramiye alamayanlar için yasa hazırlanmıştı, T.B.M.M. ye kanun sevk edildi, kanun geri çekildi. Yasanın niçin geri çekildiği açıklanmadı. Yargıtay dan ödenmesi için karar çıkmıştı.

     Milletvekili T.B.M.M. isterse kanun teklifi verebilir. Hak ararsa gelecekte vekilliği garanti olur. Emeklilerin duasını alır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR