SAMSUNSPOR ÇAYI HAKETTİ

Evet arkadaşlar, nefeslerimizi adeta tuttuk ve 19 Ağustos'ta başlayacak olan PTT Futbol Ligi heyecanına şimdiden tutulduk.

Bu sezon çok güçlü rakipler bizi bekliyor. Özellikle geçen sezon Süper Lig'den düşen Eskişehirspor, Sivasspor ve Mersin İdman Yurdu takımlarının yanı sıra bu sezon süper transferler yapan Göztepe, Şanlıurfa gibi takımlar da lige ağırlığını koymaya çalışacaklar.

Ancak bizi yakından ilgilendiren konu Samsunspor'un bu sezon transfer yasağı nedeniyle genellikle alt yapıya yönelik transferleri lig başlayınca bizlere az çok bir fikir verecek.

Süper Lig takımlarından Çay-Kur Rizespor ile oynanan hazırlık maöında 3. dakikada golü kalesinde gören Samsunspor, ikinci devrede Antrenör Engin Korukır'ın gençleri oyuna almasıyla beraberlik golünü de Enes Keleş ile buldu.

Elbette ki bu hazırlık maçları asla lig için bir ölçü sayılamaz. Zira her takım yeni oyncularıyla takımlarının durumunu bu maçlar sonucunda tesbit etmeye ve lig öncesi tedbirler almaya gerekli görüyor. Yâni takımlar bu şekilde lige hazırlanıyorlar.

Bence gençlerin takıma böyle kısa bir zamanda adapte olmaları sevindirici olsa da yine de bu kesinlikle  takımın lige her haliyle hazır olduğunu göstermez. Daha çokçalışmak gerekiyor. Futbolculara kondisyon ve fizik becerisi ve yeteneği aşılanmalı ki zaten hocamız da bunun bilincinde olan tecrübeli bir hoca. Gereken neyse mutlakka yapacaktır kurmaylarıyla birlikte hocamız.

Bir diğer konu geçenki köşe yazılarımdan birinde de dile getirdiğim gibi takımın sadece manevi değil maddi, ekonomik anlamda da desteklenmesi şarttır. Yoksa Samsunspor'u ve kulübü hep Gençlik ve Spor Bakanı sn. A. Çağatay Kılıç kurtaramaz. Mutlaka takıma maddi açıdan şehrin ve ülkemizdeki, yabancı ülkelerdeki varlıklı işadamlarının ve dinamiklerin takıma olumlu katkı yapması sağlanmalıdır.

Göz kamaştırıcı ve ekonomik yönden çok külfetli transferler yerine daha ekoomik fakat daha kaliteli bir transfer sistemi uygulanmalıdır. Takımın çar- çur edilecek beş kuruşu bile yoktur artık ve her bir adım bilinçli ve tasarruflu atılmalıdır.

Samsunspor'dan her ağır şarta rağmen bu yıl hocamızın da tecrübesiyle ve yönetim ile taraftarların da sahiplenmesiyle iyi bir takım ve futbol arzu ediyoruz.

Samsunspor'a bu vesileyle başarılar dilerken tüm takımlarımıza da hayrlı bir sezon geçirmelerini dileriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR