SAMSUN SÜPER AMATÖR

Türkiye'de en çok sevilen spor branşı futboldur. 7'den 70'e herkes tarafından oynanır ve büyük bir izleyeci kitlesine sahiptir.

Futbolun imparatoru olmaz, futbolun hizmetkarları olur. Bunlar  karşılıksız hiçbir maddi kazanç beklemeden Türk futboluna hizmet ederler. 

Fedakarlık isteyen, bu işleri yapanlar yöneticiler ve spor adamlarıdır. Son yıllarda Samsun'da futbol sahaları yıkılıp yerine daha değişik garip bir takım park bahçeler yapılmıştır. 

Yani inşaat krallığının yerini millet bahçesi almış. Özellikle Canik'te Eski 19 Mayıs Stadyumu'nun yanındaki  amatörlerin oynadığı iki saha yıkıldı. Bir tane kaldı onu da yıkacaklardı, zor kurtuldu. 

Başlı başına cennet köşe olan Canik'in her tarafı orman ve mesire alanı. Yap oralara bahçeyi, millet stresini atsın, kebabını yapsın, spor kompleksi içine bahçe olmamış.

Bu zorluklarla başlayan Samsun süper amatör kümede 14 takım kıyasıya mücadele edecek. Takımlara baktığımızda herkes iddialı, hal böyle olunca güzel bir lig izleyeceğiz. Tüm takımlara başarılar dileriz.

mit-gok-001.jpeg

U13 ve U15 ligleri devam ediyor ve yakında U19 başlayacak. Samsun'da tüm zorluklara rağmen top oynama yaşını 7'ye indiren, yaptığı projelerle 11 ay futbol oynatan TFF Futbol İl Temsilcisi Hasan Özbulut futbolun emekçisi ve hizmetkarıdır. 

Yan sahalarda mesai saatleri dışında fedekarca görev yapan sağlık personeli kardeşlerimize, saha komiserleri ve hakemlerimize, güvenlik kuvvetlerimize başarılar dilerim.

Yakında amatör haftası kutladık. Gençler yürüyüş yaptı, süslü konuşmalaroldu. İcraat var mı? Yok. Artık amatöre bakış açılarının değişmesi lazım, yetkililerin duyarlı olmaları gerekiyor. 

Spor kenti Samsun diyoruz. ÇoCuklarımız ve gençlerimiz özde spor yapmıyor, yetkili kişilerin konuşmaları ile sözde spor yapıyor.

Amatör spor, gençlerin ileride profesyonel anlamında başarılı olmaları için önemli bir basamaktır.

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR