Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

MEMUR EMEKLİYE VERİLEN ZAM AZ

                MEMUR EMEKLİYE VERİLEN ZAM AZ

2015 yılı bütçe kanun tasarısı,T.B.M.Meclisinde görüşülmeye başlanıldı.

2014 yılında,çalışana seyayen 123 lira,emekliğe 140 lira tutarında zam verildi.

2014 yılında fiat artışının yıllık yüzde onlara yaklaştığı,merkez bankası yetkilileri tarafından ifade edilmekte,konutta, gıda fiyatlarında artışın çok fazla olduğu,tüketiciler tarafından görülmektedir.

Eflasyonun hesaplamnması yöntem olarak inandırıcı degil,çünkü plastikler ve dışarıda ithal edilen sağlıklı olmayan ucuza alınan ürünler,diğer ürünlerde beraber eflasyon hesaplannmasına dahil olduğu için,eflasyonu düşük gösterme yöntemi uygulanmaktadır.
Mutfakta pahalılık çok yüksekte olmakta,halkımız yeterli sağlıklı beslenmeyi yapamamaktadır.
Yetkililer tarafından,kişi başına yılda on bin dolar düşüyor denmesi inandırıcı olmamakta,üç kişilik bir ailede,bir kişi ayda bin liraya çalışıyorsa,kişi başına gelirin ne kadar olduğu ortadadır.
2015 yılında memur ve emekliye bir yılda verilecek olan, 3+3 artışını yapılması netleşmiş durumda,yoksulluğun dahada artacağınıo bildikleri halde,gelecek günlerin dahada iyi olacağını söylemeleri gerçekle hiç alakası yoktur.
Milli gelir dağılımın sosyal adaletli olmasını istemek,yalnız kendilerini düşünüyor anlamı taşımaz,emeklilere bazı bankalar yaşlı diye borç para vermek istememekte,değişik yerlerden boynunu bükerek borç almak zorunda kalmakta,insanların ihtiyaçları çok çeşitlendiği için şehirlerde yaşamlarını yerine getiremeyen,kalkındığını ifade edilen ülkede, emeklilere verilen zam çok düşüncürüdür.
Memur ve emeklilerin çok istedikleri olmadığı,normal yaşamlarını surdurecek maaş alması,onlara yeterli olacağı,ülkenin işi olmıyanlarında olduğunu düşündükleri,ancak yersiz harcamaların yapıldığını,milli gelirin çoğunun  yüzde yirmilerde toplandığı,memur ve emeklilerin huzurlu olması için ülkemizdeki kaynakların sosyal adalet içinde dağıtıldığında herkese yetecek kadar karşılığı olduğu,bütçe gelirlerden ve toplanan vergilerden anlaşılmaktadır.
Siyasiler,mevcut sendikalar,maaşların arttırılması için ortak akılla bir araya gelip seslerini duyurmada yeterince çaba gösteremediler.

                  NECATİ ŞAHİNKAYA

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR