Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

KADEF FARKI

BORDO MAVİ AMFİLERÜZERİNE GÖRÜŞMELER

KADEF FARKI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi amfilerine bordo vemavi isimlerinin verilmesi üzerine yazmış olduğumuz yazı , ses getirdi.Büyükdestek gördük.Fakat bu destek tabanda kaldı.

Amfilerin kırmızı ve beyaza dönüştürülmesi için tabandesteğinden daha fazlasına ihtiyacımız vardı. Bunun için çeşitli görüşmelerdebulundum.Samsun '  un iki büyük hemşeriderneğinin kapısını çaldım. Bir milletvekilimiz ile telefonda görüştüm.

Görüştüğüm ilk dernek, Çarşambalılar Derneği idi.BaşkanSaadettin SARIOĞLU ile yaptığım görüşme kelimenin tam manası ile hayalkırıklığı.Konuya en fazla tepki göstereceğini düşündüğüm dernek, suspusoldu.Şehrimizin hassasiyetleri hakkında açıklama yapmaktan niçin çekindiğinisordum.''Kişisel olarak benimle aynı fikirde olduğunu fakat yerel seçimlerinyaklaşmış olması nedeni ile konuya dahil olmayacaklarını ''belirtti.Hemşaşırdım hem de üzüldüm.Şaşırdım , şehrimizin en etkili hemşeri derneklerindenbirisi Samsun markasına yapılan haksızlığa sessiz kalıyordu.Üzüldüm,bir siyasipartiden değil, dernekten görüş almaya gittiğim halde,konuya müdahil olmamanıngerekçesi olarak yerel seçimler gösterildi.

Sayın Başkana söylediklerini daha doğrusu söyleyemedikleriniköşemde dile getireceğimi söyledim.          ''  Birbirimizi kırmayalım.''dedi.Ben söylediklerini ya da söyleyemediklerini kaleme alarak kendisini kırdımmı , bilmiyorum.Fakat şuna emin olabilir ki ; kendisi konu hakkında açıklamayapmadığı için Samsun markasının renkleri olan kırmızı beyaza gönül vermişinsanları fazlasıyla kırmış ve incitmiştir.

Şehrimize yapılan haksızlık karşısında sesini yükseltmemekÇarşambalılar Derneğine umarım bekledikleri siyasi kazancı sağlar.

Bir milletvekilimiz ile telefonda görüştüm.İsmini şimdilikkaydıyla yazmıyorum.Konuyu kendisine aktardım.Yapılanın hata olduğunu ve SayınDekan'ın bu hatadan dönmesinin hem kendisi hem de Samsun adına sevindiriciolacağını söyledi.İçimde bir umut belirmedi değil,vekilimiz bizi destekleyecekgibi görünüyordu.Peki vekilim söylediklerinizi haber yapalım,dediğimde işdeğişti.Kendisinin siyasetçi olduğunu ve her kesimden seçmeni bulunduğunu , bukonulara girmesinin yakışık almayacağını söyledi. Çarşambalılar Derneğininyerel seçimlerin yaklaşmış olması nedeni ile sesini çıkarmadığı bir dönemde ,bir siyasetçinin bu sebeple sessiz kalmasını yadırgamadım.

Sayın Vekilimizin ismini şimdilik kaydı ileyazmadım.Çünkü,Çarşambalılar Derneği kadar duyarsız değil konuya. Basınkarşısında bu konuya girmeyeceğini fakat gerekli olduğu takdirde maddi yardımdabulunabileceğini söyledi.Şu an maddi bir ihtiyacımız yok.Gün gelir konumaddiyata dayanırsa , kapısını tekrar çalarız.

Pek parlak geçmeyen iki görüşmenin ardından Kavak DerneklerFederasyonu ' nun kapısını çaldım. Sayın Başkan Yılmaz KARAGÖZ ' e konuyu veyapmış olduğum görüşmeleri anlattığımda '' benim siyasi ve ticari bir çekincemyok.Yapılan yanlıştır ve düzeltilmelidir.'' dedi.Peki Başkanım söylediklerinizikamera karşısında dile getirebilir misiniz, sorusuna cevabı gayet net.''Çağırkamerayı.''Sayın Başkan gerçek bir Samsun sevdalısı.''Söz konusu olanşehrimizin marka renkleri olduğunda geri kalan her şey teferruattır.''dedi.

İşte Sayın Başkan Yılmaz KARAGÖZ ' ün kamera karşısındasöyledikleri.

Samsun şehri bir markadır.Ve bu markanın renkleri kırmızıbeyazdır.

Samsun ve Samsunspor 'un markası olan kırmızı ve beyazrenklerin her yerde ve her platformda kullanılmasını istiyoruz.Başka birilimizin renkleri olarak bilinen bordo ve mavinin Samsun şehrininüniversitesinde kullanılmasından son derece rahatsızız.

Biz Samsun ' a ve Samsunspor ' a destek çıkmakistiyoruz.Amfilerin rengi kırmızı ve beyaz olmalıdır.

Dekan Bey 'in amfi isimlerinin değişmesi maliyet gerektirenbir iştir.Bu yüzden isimler bordo amfi ve mavi amfi olarak kalacak sözünecevabı.Dekan Bey rahat olsun , eğer olay para olayı ise , eğer olay boya olayıise boyayı da alırız,parayı da veririz.Bizim için önemli olan Samsun ' usimgeleyen renklerin kullanılması.

Diğer hemşeri derneklerimizin suskun kalmayı tercih ettiğibir dönemde , cesurca Samsun markasını savunan Kavak Dernekler Federasyonu'nave değerli Başkanı Yılmaz KARAGÖZ ' e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Amfi isimleri ne zaman kırmızı ve beyaz olur ? Hemşeridernekleri siyasi baskılardan korkmayı bırakıp , KADEF gibi kuruluş amaçlarınauygun olarak Samsun markasına sahip çıkabilecek cesareti gösterdiği zaman.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR