EN AZ BERABERLİKTEN 3- 0 MAĞLUBİYETE

Gaziantep Belediye Spr- Samsun Spor maçı yeni antrenör Osman Özköylü açısından da çok önemli bir maçtı  Ne var ki ik maçta hiç de arzu edilmeyen olumsuzlukların yaşandığı bir  maç oldu.

Doğrusu yazıya nereden başlasam diye düşünüyorum zira o kadar çok olay var ki yazılması gereken maçı anlatmaya da gerek yok zira herkes TRT Avaz'dan avaz avaz izledi. Niçin avaz avaz izledi dedim? Çünkü öyle olaylar oldu ki maçta ve tribünlerde; biz maçı tv'den izlerken avaz avaz bağırıp durduk da sanki bizi bizden başka kim duydu ki ?

Hadi maça daha sonra değiniriz de arkadaş sen 3-0 galipsin ne diye Samsun Spor'a saldırıyorsun ? Ne yaptılar size de böyle bir tutum içine girdiniz? Hani mağlup durumda olsanız neyse ki o zaman bile bu tür bir olaya, şiddete kalkışmak abes-i iştigâldır.

Mağdur olan Samsun Spor, önde olan Gaziantep Belediye Spor ama saldırıya uğrayan bizimkiler, Samsunlular, idareciler. İyi de nedir derdiniz ?Yakıştı mı bu size ?

Türkiye'de artık şiddet almış başını gidiyo, Bu sadece Gaziantep'te  olan bir olay değil yurdun hatta dünyanın her yerinde bu tür fanatizim hotlamış durumda. Artık futbol federasyonları da ne yapacağını aşaşırmış bir durumda. Herkes gemisini yüzdüren kaptanı oynuyor. Artık bu fanatiklere en ağır cezalar verilmeli ki birdaha böyle üzücü ve insan onur ve gururunu rencide edici olaylara girişemesin.

Tabi bu söylediklerimkıymetli GAziantep in tümnü kapsamaz sadece oradaki fanatikleri kasdettim. Yoksa yanlış anlaşılmasın dediklerim.

Eğer gerkli önlemler alınmazsa bu ülkede olsun dünyada olsun bu fanatizm alıp başını gider ve daha büyük olaylara gebe olur. Tez elden caydırıcı ve hakedilen cezalar ve kararlar alınmalıdır. Nedir bu ya ? Bu ülkede sporseverler şöyle evinde ya da tribünlerde rahat maç izlemeyemeyecek mi?

Sadece yeşil sahalarda değil, diğer bazı spor müsabakalarında da maalesef bu fanatizimvar. Durum hiçde iç açıcı değil.Bu şekilde giderse spor artık sadec bir fantezi olmaya mahkûm olacaktır.

Gelelim maça: Tamam hocamız yeni ama her şeye rağmen sinirlerine hâkimolmas ıgerekirdi. Haklı da olsa itidalli olması geleceği açısından da spor adamlığı kariyeri bakımından da iyi olur. Biliyoruz ki yangınlar kıvılcımlardan çıkar. Sen o kıvılcımı çakarsan yangının çıkması da kaçınılmaz olacaktır.

O yüzden sn. hocamız Osman beyden daha sâkin olmasını rica ediyoruz. Maç 1-0 iken gelen 2. gol bir anda umutlarımızı  yitirmemize neden olurken kazandığımız bir penaltıyı atamayışımız belki de maçın en önemli kırılma ânı oldu. Halbuki o golü atabilsek skoru bir anda 2-1' e taşıyacak ve bu moralle belki beraberlik sayısını hatta daha sonra da galibiyet golünü atabilecekken ve hatta bir de üstüne üstlük rakip takımdan bir oyuncu kırmız kartla oyundan atılmışken sen kalk daha çok hücum sergileyecekken gel 3.golü ye.Olacak iş değil arkadaş.

Şimdi herkes bir bahane üretecek, kimi daha hoca yeni, ilk maçı, takımı yeterince tanıyamadı, adapte olamadı gibi bir sürü mazeretler üretme yarışına girecekler. iyi de arkadaş biz bu maçta bir önceki maçın yüzde ellisini bile oynayamadık. Elbette ki bu skor böyle bir mücadele için normal bir sonuç.

Şimdi5 puanla yolumuza ve önümüze bakacağız ama arkada bıraktığımız hüzün tablosunu da unutmayalım ve bundan bir ders çıkartalım kigelecekte bu durumlara düşmeyelim.

Tamam takım transfer yapamadı, tahta kapalı. Ocak ayında yapılmaya çalışılacak transfer. Böyle şeyler konuşuluyor Samsun medyasında. O halde bizlere düşen bu takımın transfere kadar en iyi sonucu alailmesidir. Herkes bu ortak noktada birleşmelidir. Yoksa ayrık otları gibi yok olup gideriz. Birlik, beraberlik ruhu gereklibu takıma. Bu takıma moral,motivasyon gerekli. Taraftarlara sözümüz yok. onlar en vefalı insanlar .Görevlerini her yerde ve her zaman yapıyorlar. Böyle taraftarı olan kulüpler çok azdır.

Son söylenecek şey artık dediğim gibi bundan sonraki maçlarda en az hasar ve en çok puanla oynamalıyız. Güven duygusunu, birlik ve beraberlik ruhunu ve inancını asla yitirmemeliyiz.

Hadi Samsun Spor, sen büyük ve şerefli bir camiasın. Bu sıkıntıları da inşallah aşacaksın. Bu yolda sizlere başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR