Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

EMEKLİLER ZAM BEKLİYOR

EMEKLİLER ZAM BEKLİYOR

 

   Toplumda en fazla sıkıntı çeken kesimler işsizler, asgari ücretle çalışanlar ve emeklilerdir. On milyonu bulan emeklilerin sorunlarını çözmek, sosyal devlet anlayışının yerine getirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

   Gelir dağılımındaki dengeler her geçen gün bozulmakta insanlar yaşamlarını huzurlu ve sağlıklı şekilde sürdüremedikleri görülmektedir. Gelir dağılımının büyük bölümü azınlıkta toplanmakta, aradaki makas her geçen gün açılmaktadır.

   Emeklilerin diğer kesimlere göre sağlık harcamaları daha fazla olmakta, yeterince sosyal ihtiyaçlarını ve beslenmeyi yapamadıklarından borç yapmak zorunda kalmakta, borcu olmayan yok denecek kadar azdır. Borcu olan insanın toplumda itibarı azalmaktadır.

   Enflasyonun tespit etme yöntemi yanlış olduğundan, hükümet çalışana ve emeklilere zam yaparken enflasyon rakamlarını dikkate almakta, oysa enflasyon hesaba dahil edilen bir çok ürün dar gelirliler tarafından kullanılmıyor.

   Rakamlar tüketicinin yoğun olarak tükettiği temel gıdalardaki artışı yansıtmaktan uzaktır.

   Enflasyon aldatmacası yıllardır sürüp gitmekte, dar ve orta gelirlilerde reel olarak yoksullaşmaya devam ediyor. Katma değer vergisi faturalarda fazla olduğu görülmekte, vergilerin aşağıya çekilmesi, dar gelirlileri az da olsa rahatlatır.

   Emniyet mensupları ve öğretmenler emekliye ayrıldıklarında aldıkları maaşın yarısını almakta, ek göstergelerin üç bin altı yüze çıkarılacağı ifade edilmişti verilen sözde durulmadı.

   Ana muhalefet partisi genel başkanı emeklilere, Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğini noter tasdikli açıkladı.

   Seçime giren diğer partililerin emeklilere iktidara geldiklerinde verecekleri zammı açıklamalarını ve inandırıcı olmalarını heyecanla beklemektedirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR