Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

DÜN -BUGÜN (YAZARLAR)

 ''Dün dündür,bugün bugündür.'' Bu aralar en sevdiğim söz bu.Siyasetçiler bu sözün hakkını yolsuzluk operasyonları sonrasında fazlasıyla verdi.Ama yalnız değiller.Son dönemde gazeteciler de , siyasetçilerden geri kalmadı.

Siz siz olun gazetelerde okuduklarınıza,televizyonda izlediklerinize kayıtsız şartsız inanmayın.

Hemen hemen hiçbir gazete ya da televizyon bağımsız değildir.Buna yazarlar da dahil.Büyük çoğunluğunun hükümete,muhalefete,ya da herhangi bir holdinge bağlılıkları vardır. Fikir özgürlükleri neredeyse sıfır seviyesindedir.Değişen şartlara göre yazıları değişir.

Ergenekon davası ile ülke gündemine oturan Savcı Zekeriya ÖZ, yolsuzluk operasyonu ile ülke gündemini bir kez daha sarstı.Ergenekon Davasında işini yapıyor,rahat bırakın diyen yazarlar , bugün Zekeriya ÖZ ' ü vatan hainliği ile suçlamaktadır.

ABDÜLKADİR SELVİ(DÜN): Türkiye'nin darbecileri kulağından tutup,yargının karşısına çıkarma sürecindeki en önemli isimlerden biri  Zekeriya ÖZ.Ergenekon Operasyonunu yapma cesaretini gösteren yürekli bir savcı o.HSYK tarafından Ergenekon Savcılığından alınarak , İstanbul Başsavcı Vekilliğine getirilmesi elbette tartışma konusu olacak.İtalya 'da Temiz Eller operasyonunu yürüten savcı Di Pietro ne ise Zekeriya ÖZ ' de işte o.

ABDÜLKADİR SELVİ (BUGÜN): Zekeriya ÖZ  kamera ışıkları altında gövde gösterisi yaparak İstanbul Emniyeti'ne gitti.Zekeriya ÖZ 'ün orada polislere örgüt şeması çizdirmek için talimat verdiği söyleniyor.Örgütün tepesine de bir bakanı yerleştirmek suretiyle.Zekeriya ÖZ ' e göre bir örgüt var bu örgütün lideri bir bakan.Polisteki ifadelere ekleme yapıldığı,dost sohbetlerinde mahkeme heyetinin tutuklama konusunda baştan ön yargılı olduğuna dair örnekler paylaşıldı.On dört ay boyunca teknik takip yapıyorsun o zaman al adamları.Niye şimdiye kadar bekledin?

YILDIRAY OĞUR(DÜN):Referandumda yargı bağımsızlığı elden gidiyor,AKP kendi yargısını yaratıyor diyenler muhtemelen bugün Savcı Zekeriya ÖZ ' ün yeni HSYK tarafından soruşturmadan alınmasına bir şey demeyecek.Ergenekon Davasını destekleyenler ise şimdiden esas adam o değildi zaten demeye başladı.Dört yıl önce elini taşın altına koyan savcı daha iyi bir vedayı hak ediyordu.Otuz üç yıl önce yapamadığımızı , otuz üç yıl sonra yapmayı becerebilmeliydik.Dokunanı yakan şeye elini uzatacak başka savcılar için.

YILDIRAY OĞUR (BUGÜN):Herkesin saygısını kazanmış,uluslar arası bir marka olan cemaati eski Türkiye'nin bütün hastalıklarının taşıyıcısı ihtiraslı polis şefleri,nobran savcılar,kiyafetsiz gazeteciler, ıskartaya çıkmış öfkeli liberallerin arkasına takıp bile bile uçuruma sürükleten , kırk yıllık emekleri heba ettirmek üzere olan bu akıl tutulmasını en başta cemaat mensupları sorgulamalı.

RASİM OZAN KÜTAHYALI (DÜN):Hem Zekeriya ÖZ hem de Ali Fuat YILMAZER hem de süreçte ismi çok anılmayan diğer kahramanlar 2007'den itibaren büyük çok büyük bir işe giriştiler.Öz ve Yılmazer konumları itibari ile işin başı olarak görülen ve en çok saldırılan iki isimdi.

RASİM OZAN KÜTAHYALI(BUGÜN): Ey adı bende saklı polis şefleri.Devlet adamı değil devlet memurusunuz.Haddini bilmeyen generallere seslendiğim şekilde şimdi de aynen size sesleniyorum: Herkesi susturabilirsiniz ama ben susmam.Kafamı kesseniz ben sivil siyasetin yanında olacağım. Dağıtın şu emniyet yargı cuntasını.

Siyasetçileri anladık.Oy kaygıları var.Ayakkabı kutularında geçen isimleri var.O yüzden, dün dündür, bugün bugündür diyorlar.

Açıklayın da bilelim.Ey dün başka, bugün başka yazan yazarlar.Sizin nerede,neyiniz var?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR