Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

DİKKATLİ HARCAYIN

DİKKATLİ HARCAYIN

17 Aralık 2013 ülkemiz için bir kırılma tarihidir.Bu tarih kimilerine göre yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başlangıcıdır.Kimine göre bir darbe teşebbüsünün tarihidir. Gerçek bir gün , tüm netliği ile ortaya çıkacak.

Adını ne koyduğunuzun önemi yok.Bu tarihten sonra ekonomi ters yola girmiştir.17 Aralık sonrasında hükümetin ikinci bir gündem maddesi olmamıştır.Varsa yoksa ‘’paralel yapı. ’’

 Ekonomi ikinci plana itilmiştir.Televizyon ve gazeteler her gün yeni bir senaryoyu önümüze koymaktadır. Eskiden hükümete yakın şimdi ise hükümete göbekten bağlı olan medyanın tüm haberleri ‘’paralel yapı ‘’ üzerinedir.

Eskiden hükümete yakın şimdi ise hükümetin en büyük muhalifi olan medyanın haberleri ise paralel yapının bir safsata olduğu üzerinedir.

Hangi kanalda ne izleyeceğimizi,hangi gazetede ne okuyacağımızı öncesinden biliyoruz.Hükümetle cemaat kavgalarına devam ederken en büyük zararı millete vermekteler.

Sokaktaki vatandaş artık bu kavgadan bıktı,usandı.Bizim tek derdimiz var.Ekmek.Eskiden aslanın ağzında olan,bir ara aslanın midesine inen,şimdi ise nerede olduğunu bilemediğimiz,ekmek.

İşsizlik rakamları sürekli olarak artmaktadır.Enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını hepimiz biliyoruz.Ekonominin lokomotifi sayılan inşaat sektörü durdu.Kepenk kapatan firma sayısı her geçen gün artıyor.

Üstüne üstlük dolardaki artışın önü kesilemiyor.Dolarla borçlanan firmalar zor günler geçiriyor. Önümüzdeki günler belirsiz.Kimse piyasanın gidişatı hakkında öngörüye sahip değil.

‘’Dolardaki artış hane halkını etkilemez.’’ diyebilecek kadar ekonomi bilgisinden yoksun bakanlar, Avrupa Birliği ülkelerinin kullandığı ‘’euro’nun para birimi olduğuna inanmayan’’ danışmanlar olduğu sürece belirsizliğin ortadan kalkması zor.

Böyle bir ortamda hepimizi ekonomik olarak daha zor günlerin beklediğini görmek için müneccim olmaya gerek yok.Danışman ya da bakan olmamanız yeterli.

Dolar kurundaki yükselişin vatandaş için kaçınılmaz sonları olacak.Dünyada petrol fiyatları düşerken biz yine akar yakıtı pahalı almaya devam edeceğiz.Doğalgaz ve elektrik fiyatları cep yakmaya devam edecek. Dolarla ithal edilen malların fiyatı artacak.Enerji maliyetleri yükseleceği için iğneden ipliğe her şeye zam gelecek.Bu kısımda yapabileceğimiz bir şey yok.El ile gelen düğün bayram diyerek kendimizi avutmaktan başka.

Biz yapabileceklerimizi konuşalım.Mecbur değilseniz bankalara bulaşmayın. Ticaretinizin gereği bankalar ile çalışıyor olabilirsiniz.Bireysel kredilerden uzak durun.Bir müddet daha eski mobilyalarda oturmak size bir şey kaybettirmez.

Araba almak için borçlanmayın.Araba bir taşıma aracıdır.Bir yerden bir yere kolay ulaşmanızı sağlar. Arabanızı kesenize ve amacına uygun seçin.İyi bir arabam olsun.Biraz hava atarım için yanlış bir dönem.Havanız bir anda sönebilir.

Dolar ve altın ile kesinlikle borçlanmayın.Dolar kurunun ne olacağı belli değil.Altın ise ons bazında düşük seviyelerde.Altının ons fiyatının yükselmeye başlaması durumunda zorda kalırsınız.

Cep telefonu seçiminizi kesenize göre yapın.Ayranım yok içmeye, ıphone 6 plus ile giderim gezmeye, dönemi bitti.Bu gerçeğin farkında olun.

Borçlanarak işinizi büyütmeye çalışmayın.Önünüzü göremediğiniz yatırımlardan sakının. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilirsiniz.

Temel harcamalarınızı mümkün olduğunca kısın.Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyorsanız, her an işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunuzu unutmayın.İmkanınız varsa tasarruf yapın. İşsiz kalmanız durumunda bir müddet tasarruflarınızla geçiminizi sağlarsınız.İşler iyiye giderse,bu parayı afiyetle harcarsınız.

Ekonomistleri boş verin.Atalarımızı dinleyin.Ayağınızı yorganınıza göre uzatın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR