Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

CELİL SAĞIR SPOR OKULU

CELİL SAĞIR SPOR OKULU

Çimenli Sokak’ta bir bina var.Binanın duvarında yazı.’’Girme bu mahalleye,düşersin maddeye.’’ O sokaktan her geçişimde gözüme çarpar.Üzülürüm. Ne ev sahibi ne de bir başkası yazıyı silmeyi akıl etmedi.

Bu yazı,gençlerimizin içine düştüğü bataklığı adeta yüzümüze çarpar.Uyuşturucu bataklığı.Her geçen gün uyuşturucu kullanım yaşı düşmektedir.

Benim kanaatimce,gençlerimizi uyuşturucu bataklığına düşmekten korumanın,düşenleri ise bu bataklıktan kurtarmanın iki yolu vardır.

İlki, eğitim. Uyuşturucu maddelerin her türlüsünün sağlığa zararlı olduğu,uyuşturucu kullanımının sonunun mutlak ölümle bittiği konusunda gençlerimiz eğitilmelidir.

İkinci yol ise,spor.Spor, kötü alışkanlıklara karşı bir kalkandır.İnsanı beden ve ruh sağlığı açısından geliştirir.Devlet sporun önemimin farkındadır.Anayasamıza madde koymuştur.

Anayasamızın 59.maddesi,’’devlet her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır,sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder.Devlet başarılı sporcuyu korur.’’şeklindedir.

Celil SAĞIR.Samsunspor’un önemli futbolcularındandı.Bilgi birikimini gençlere aktarmak istedi. Spor okulu projesi yaptı.Niyet güzel,tanınmış bir futbolcu,şehrimize değer katacak bir tesis.Desteklenmesi gereken bir proje.

Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kapısını çalıyor.Vakıflar Bölge Müdürlüğü projeye destek veriyor. Yer gösteriyor.Proje Başbakanlık tarafından onaylanıyor.

İş bir tek imzaya kalıyor.İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK’un imzasına.Hani seçim öncesi boynuna kırmızı beyaz atkı takarak,taraftarımıza şov yapan Erdoğan TOK’un imzasına. Samsun ve Samsunspor için çalışacağını söyleyen Erdoğan TOK’un imzasına.Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, sözünün hakkını sonuna kadar veren Erdoğan TOK’un imzasına.

Celil SAĞIR,güzel bir projeyi hayata geçirecek olması nedeniyle,Erdoğan TOK’un imzayı atacağını düşünüyor.Yanıldığını anlaması uzun sürmedi.İmza atılmadı.

Celil,projesine niçin onay verilmediğini ,öğrenmek istiyor.Öyle ya.Gösterilen yer uygun olmayabilir. Sunulan projede eksiklikler olabilir.Nereden öğrenecek bu bilgiyi.’’Kapılarımız sonuna kadar bütün vatandaşlarımıza açık.’’ iddiasında bulunan  İlkadım Belediye Başkanından.

Kapılar bütün vatandaşlara açık!!!Ama Celil SAĞIR’a kapalı.Bırakın imza atmayı,görüşmeye bile yanaşmıyor.

Celil SAĞIR’ın iddiası şu.İmza atılmıyor.Çünkü,o alana depo yapılacak.Spor gönüllüsü gibi görünen İlkadım Belediye Başkanı,depo için spor tesisi yapılmasını engelliyor.Ne kadar doğru bilmiyoruz. Başkan konu hakkında tek kelime etmiyor.Deyim yerindeyse ağzını bıçak açmıyor.

Söylendiğine göre başkan,polemiğe girmek istemiyormuş. Samsunspor’un bir dönemine damga vurmuş olan Celil SAĞIR’ın iddialarına bu nedenle cevap vermiyormuş.

O polemiğe girmek istemediğini söyleye dursun.Bizler, sükut ikrardan gelir, diye bir söz biliyoruz. Hakkınızda söylenen bir iddiaya cevap vermiyorsanız,o iddiayı kabulleniyorsunuz demektir.

Gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı koruyacak,Samsunspor’a , başka kulüplere futbolcu yetiştirecek bir tesise,depo yapılacağı için mi izin verilmemektedir?

Sebep bu ise yazık.Kötü alışkanlıklara sahip olan her gencimizde vebaliniz vardır. Sebep başka ise, şehrimize yapılacak bir hizmete niçin engel olduğunuzu açıklayın.

Erdoğan TOK,projenin sahibi olarak Celil’i, destekçisi olarak Samsun halkını bilgilendirmek zorundadır. Ni-çin s-por o-ku-lu p-ro-je-si engelleniyor?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR