CAN (ER) ASKER 

Manisa FK'nın cumartesi günü oynadığı maçta puan kaybetmesi ile bir buçuk sene sonra galip geldiğimiz takdirde lider olacağımız stresi yüklü bir maça çıktık. 

Sevgili okurlarım, biliyorsunuz son yıllarda çıktığımız final maçlarını maalesef hep kaybetmiştik fakat bu maçı net skorla kazanıp lider olduk.

Rakibimiz olan Manisa FK'nın Zonguldak Kömürspor'la oynadığı maçta çok bariz şekilde hakem hataları oldu. Bunları kısaca yazarsak olmayan penaltı verildi. Manisa FK'lı futbolcu rakibine resmen kafa attı direkt kırmızı kart es geçildi. Hakem tüm takdir haklarını hep Manisa FK lehine kullandı. Asıl önemli olay bu maçı canlı yayınla TRT  kanalı verdiği halde bir hakem bu kadar bariz hataları hangi cesaretle nasıl yapar önce ona bakmalıyız. Yani gözümüzün içine baka baka  maçı doğradı. 

Diğer bir konu, ligin ilk devresinin son maçında dört dörtlük Sancaktepe maçındaki bariz hakem hatalarını unuttuğumuzu zannetmeyin. Hakem kardeşlerim sizlere tavsiyemiz hiçbir şeyden etkilenmeyin bırakın maçları hakedenler kazansın sonuçları siz belirlemeyin yoksa küt diye tepenize bineriz. 

Geçtiğimiz yıllarda Samsun ilimizden iki tane spor bakanı çıkarttık, bize hiç faydaları olmadığı gibi onların dönemlerinde iki tane final maçını kaybettik ve küme düşme acısını yaşadık.  Bildiğim kadarı ile şimdiki spor bakanı Manisalı, bilmediğimiz ayak oyunları yapılacaksa bizler de gardımızı ona göre alalım. 

Bir parantez de hakeme açıyorum. Bu katlettiği maçtan sonra ödül mü alacak yoksa cezalandırılacak mı bekleyip göreceğiz. Hem Yılport Samsunpor idarecileri hem de biz gazeteciler bu konunun takipçisi olmalıyız.

Maça gelirsek, stres yüklü bir maça çıktık, beklediğimiz şekilde tam manası ile kapanan bir takım karşımızdaydı. 30 dk kadar gol olmadı fakat Caner Arıcı önderliğinde özellikle sağ taraftan atakları sıklaştırdık. Kısa kısa üçgenler, kilidi açmak için çeşitli varyasyonlar, ikiye birler, kenarları devamlı zorlamamız ve sürekli yandan muz ortalar sonucu goller geldi.

Bir önemli olay ise eski hastalığımızın gitmesiydi. Forvetlerimiz rakibe baskı yaparken orta saha ve defans çok geride kalıyordu. O yok artık, hatlar arası kapalı ve rakip arkasına saçma sapan top atma huyumuz da gitmiş. Forvetlerimiz ayaklarındaki topları acemice kaybetmiyor. Özellikle mücadele üst düzeyde, kaybettiğimiz topu kazanana kadar rakibe sürekli pres yapıyoruz.

Gökhan Alsan artık gizli golcümüz, her hareketi gol kokuyor. Defanstaki yeni transfer Recep Burak ise çok dikkatli ve yerinde hamleleri ile iyi görüntü verdi. 33'lük Caner Arıcı mücadelesi ve hırsı ile takıma örnek oluyor.

Şimdi en yukarıdayız. Lider olmanın yükünü stresini, ağırlığını ve sorumluluğunu en iyi yaşayanlardan biri biliyorsunuz Ertuğrul Sağlam hocamız. Süper Lig'de şampiyon olduğu dönemde bunları çok yakından yaşadı ve başarıya ulaştı. Arkasından gelen Türkiye'nin en iyi takımlarına rağmen takımına çok iyi bir komutanlık etti.

Onun için şahsıma binayen ben rahatım tecrübelerini ve yaşadıklarını Yılport Samsunsporlu futbolcu kardeşlerimize anlatacak ve inşallah şampiyon olacağız.

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR