Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

BORDO MAVİ AMFİLER

Yazılı ve görsel medyanın görevini yapmadığı yerde devreye sosyal medya giriyor.Bir çok konudan sosyal medya aracılığı ile haberdar oluyoruz.19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi amfilerinden ikisine bordo ve mavi isimlerinin verilmesi gibi.

Samsun ' da iki amfiye bordo mavi isimlerini vermek büyük bir hadsizliktir.Ve haber değeri büyüktür.  Arama motoruna hangi gazetelerin bu konuya yer verdiğini görmek için '' Samsun bordo mavi amfi'' yazdım.Yerel medyanın çok güçlü olduğu söylenen şehrimizde sadece bir internet gazetesi haberi görmüş.Kendilerini tebrik ediyorum.

Diğerleri patronları Trabzonlu olduğu ya da Trabzonluların tepkisinden korktuğu için haberi görmemezlikten gelmiş olabilir.

Son zamanlarda Samsunlu olduğunu söylemekten çekinenler ,Samsunculuk diye bir kavram attılar, ortaya.Kendilerine söyleyebileceğimiz tek şey, içinizde sakladığınız başka beldeleriniz , başka memleketleriniz olduğu sürece sizlerden Samsuncu olmaz.Yöneticilik yaptığınız dönemde ne kadar Samsuncu olduğunuzu insanlarımız henüz unutmadı.

Samsunlu ve Samsuncu olmadığınızı her fırsatta göstermenizden bu şehir insanı fazlasıyla sıkılmıştır. Ve şehrimiz insanını bölgesel milliyetçilik yapmaya zorlamıştır.Samsun ' da bölgesel milliyetçilik etkiye tepki olarak ortaya çıkmış bir durumdur.Şehrimize hizmet etmeyen ve şehrimizin adını anmakta zorlanan yöneticilerin varlığına bir tepkidir.

Tarık Buğra'nın ''Gençliğim Eyvah '' isimli eserinde güzel bir cümle vardır.''Eli silahlı bir komünist üzerinize gelir ve siz de kendinizi korumaya kalkışırsanız,size faşist der.'' Bize Her Yer Trabzon diyen birisine , Burası Her Yer Değil derseniz , size bölgesel milliyetçilik yapıyorsunuz,der.

19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı,bizleri Burası Her Yer Değil demeye mecbur bırakmıştır. Üniversitenin internet sitesinden özgeçmişine baktım.Bilin bakalım nereli ? 1952,Trabzon doğumlu. Amfilere bordo ve mavi isimlerini vererek Samsun halkının sinirleri ile oynamayı kendisine görev edinmiş olmalı.Sayın Dekan görevinin farkında değil.Kendisinin yapması gereken yönettiği fakültenin eğitim kalitesini artırarak,var olandan daha kaliteli doktorlar yetiştirmektir.

Futbol fanatizmini kendisine görev edinmiş ise , dekanlık değil tribün liderliği yapmasında fayda vardır. Türkiye'nin her tarafı duble yollar ile örülmüştür. Trabzon artık Samsun ' a çok yakın.Benim öğrencilik dönemimde olduğu gibi Trabzon ' a gitmek için Bolaman virajlarını aşmak zorunda değil. Bordo mavi özlemini gidermek istiyorsa küçük bir yolculukla Avni Aker Stadyumu'ndaki yerini alabilir.

Katıldığı televizyon programında Dekan Bey, ''Trabzonspor 'u tuttuğunu fakat Samsun ' a hizmet ettiği için aynı zamanda fanatik Samsunspor'lu olduğunu'' söylemiştir.Haberi olmayabilir.Samsunpor'un renkleri kırmızı beyaz.Program sunucusunun ''imkan var ise amfi  tabelalarının kırmızı beyaza boyanma şansı nedir?''sorusuna cevabı ilginç. ''Katalogdan dört renk seçildi.Bordo idi,mavi idi,sarı idi, kırmızı idi tamamen tesadüf. Bir amfi bordo mavi olsa idi , diğerini kırmızı beyaz yaptırırdım. Yapılmış olanları sökmemiz atmamız mümkün değildir.''

Sayın Dekan soruyu yanlış algılamış olabilir.Kendisine atomu yeniden parçalayabilir misiniz , sorusu gelmedi.Mümkün değil dediği işlem iki dakika.Bordo ve mavi olan tabelalar , kırmızı ve beyaz olarak değişecek.

En zor ameliyatların yapılmasını mümkün kılan Sayın Dekan için kapı girişlerinde bulunan tabelaları değiştirmek ,mümkünü olmayan bir iş.Fazlasıyla samimiyetsiz bir açıklama.Üstelik renk seçiminin tamamen tesadüf olduğuna inansak bile ,Samsun halkı olarak bilinçli bir biçimde amfi tabelalarının kırmızı beyaza dönüştürülmesini istiyoruz.

Konu hakkında yazılı ve görsel medyadan destek görmeyeceğimizi şu ana kadar konuyu haber sütunlarına taşımamış olmalarından anlamaktayız.

Fakat sosyal medya bizim.Amfilerin tabelaları kırmızı beyaz olarak değişene kadar sosyal medyadan Tıp Fakültesi üzerindeki baskımızı arttırmalı ve şehrimizin ''Her Yer'' olmadığını herkese ispatlamalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR