SİYASETTE YİRMİDÖRT SAAT ÇOK UZUN BİR ZAMANDIR

      SİYASETTE  YİRMİDÖRT SAAT ÇOK UZUN BİR ZAMANDIR

Önceki  gün yazdığım köşe yazısında sekiz Büyükşehir Belediye Başkanının açıklandığını ancak içlerinde   Y.Ziya Yılmaz'ın olmadığını yazmıştım, köşe yazım yayınlanınca altı tane daha Büyükşehir Adayı açıklandı yine içlerinde Samsun yoktu,  dün Yeni Şafak Gazetesi ve bazı bası yayın organlarında Samsun adayının mevcut Başkan olduğunu, onunla yola devam edilmesi yönünde karar alındığını haber yaptı. Bu haberlere itirazım yok doğru da olabilir, benim için şunun veya bunun aday olması hiç önemli değil, önemli olan şehrin iyi ve inançlı insanlar tarafından yönetilmesidir. Diyeceksiniz ki  Y.Ziya Yılmaz iyi adam mıdır bana göre iyi adam değil neden değil derseniz etrafındaki insanlara bakarsınız neden dediğimi anlarsınız, Büyükşehir Belediyesinin Masonlardan kurtulmasını çok isterdim mevcut yönetim devam ederse yapıda bir değişiklik olmayacağından sıkıntılı süreç devam edecektir.

                Gazetelere düşen haberlerden sonra bir araştırma yaptım, olayın nasıl bu noktaya geldiğini araştırdım  edindiğim bilgi Başkan yurt dıına çıkmak üzere hazırlanmış ancak bu konu canını çok sıktığından yerine  bizim Kayıkçıbaşını göndermiş, kendisi de Ankaranın yolunu tutmuş. Menderes Türel ile iyi dostlukları olduğunu biliyorum, Menderes Türel'e giderek kendisine sahip çıkmasını istemiş, Menderes Türel'de konuyla ilgili ağırlığını koymuş ve Parti Genel Merkezinden bazı kaynaklar bu işin bittiğini basına sızdırmışlar ancak siyasette yirmidört saat çok fazla bir zamandır bu köprünün altıdan çok sular akar, 2009 yılında son açıklanan Başkan adayı bizimkisi olduğunu unutmamak gerek. Başbakan son dönemde güveneceği  isimleri belli başlı noktalara getireceğinden şüphem yok, onun için de yapılan bu haberlere çok da itibar etmemek lazım. Zira bizim Vezir Hazretleri bazı işleri çok iyi becerir, özel ilişkilerini devreye sokup bunu haber yaptırabilir. Yeni Şafak Gazetesinin sahibinin hala oğlunu onun ricası üzerine Belediyeye almıştı,  hem de işe gitmeden Bankamatik maaşı aldığını duydum, daha önceleri  konu bana gelmişti.  Bizzat Yeni Şafak Gazetesinin sahibi beni aramıştı. Konuyu Vezir Hazretlerine aktardığımda olmaz demişti daha sonra kendisi işe almış. Şimdi aynı kişiye işi düştüğünden onu arayıp böyle bir haber yapmasını rica etmiş olabilir.

                Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda sıkıntılı süreç henüz bitmiş değil, Ahmet Yeni bu konuda çok ciddi anlamda iddialı olduğundan Bakan Kılıç'tan destek istemiş o da ben aday değilim sana destek veririm demiş ancak temayül oylamasında Bakan'da kendisine destek isteyince Ahmet Yeni ile müthiş bir tartışma yaşamışlar ve araları çok kötü açılmış. Bu olay yaklaşık iki üç hafta önce oldu, olay olur olmaz anında öğrendim ancak yazma gereği duymamıştım, şimdi yazma nedenim Milletvekllerinin bir araya gelip bir isimde anlaşamadıklarını, herkesin kendisini düşünmesi neticesinde Yusuf Ziya Yılmaz'ın önünün açıldığını anlatmaktır. Siyasette kendisi için değil de başkaları için bir şey isteyenler her zaman sonuç alırlar ama Rabbena hep bana mantığı ile hareket edenler hiç bir zaman sonuç alamazlar. İşte bu nedenledir ki bu şehir hiç bir zaman tek bir gram bile yol alamıyor. Bu konuya ilgili ilerleyen günlerde  detaylı bilgiler sunacağım. Başbakan bu hafta sonu Tarbzon'a gidiyor şayet orada Trabzon, Samsun adaylarını açıklarsa bilin ki yazılıp çizilenler doğru, şayet orada açıklama olmaz ise o zaman haberler asparagas demektir.

                Ayrıca bu şehir AK Partiye ve Yusuf Ziya Yılmaz'a mahkum da değildir. MHP'nin adayı Dr. Ferhat Günaydın olduğu söylendi.  Şayet doğru ise bizim oylar aynen MHP'nin olduğunu şimdiden ilan edebilirim. Bu konu geçenlerde bizim evde gündeme gelince hayatında MHP'ye oy vermeyen eşim dahi ben Ferhat Bey'i severim oyum onun deyince şaşırmadım  desem yalan olur. Ferhat Günaydın her yönüyle mükemmel bir insan.  Gerek iş hayatında gerekse aile hayatında örnek bir insan, yıllardır tanıdığım bir arkadaş elli tane Vezir Hazretleri eder der. Köylerde MHP'nin oyları olmadığı için seçimi alması zor gibi gözükse de iyi bir tanıtım ve iyi bir bütçe ile bu işi kotarabilir. Ferhat Günaydın'ın eleştirdiğim tek yönü bazı çete bozuntuları ile olan ilişkileridir. Onu da dikkate alarak onlardan uzak durursa  mükemmel bir aday olacağına inancım sonsuzdur. Ferhat Günaydın Doğu Karadeniz kökenlilerin oylarının tamamını alır, ayrıca görev yaptığı  Hastanelerde hizmet ettiği insanların da gönlünü aldığından çok büyük bir oy alacağına inanıyorum. Bir hatırlatma daha yaparak sözlerime son vermek istiyorum Ferhat Bey seçim gezilerinde Yenge hanımı yanında taşımak zorunda olduğunu da unutmasın zira ona olan saygı ve sevgimizin en büyük nedeni İslami aile yaşantısı olduğunu da unutmasın. Kalın sağlıcakla    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR