Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Başarmak mı, İsteyin Yeter..!

Çok değerli okurlar, geçmiş BAYRAMINIZI KUTLUYORUM.
 Bereketli bir ayı geride bıraktık. Akşama doğru fırında pide ısmarlama telaşası, heyecan dolu o akşam iftar beklemeleri, sahura kalkıp yemek sonrası sabah namazını gözlemek, namaz sonrası yatmak veya işe gitmek ne de güzel ve zevkli oluyordu değil mi?
 Sizleri bilemiyorum ama ben bu ramazanı diğer ramazanlardan daha farklı, daha heyecanlı buldum. O eski ramazanları aratmayacak, heyecan geri gelmişti.
 İnsan faktörü ayırımsız her işte çok önemli. Bir işte başarılı olunması, o işi yapan insanla çok bağlantılı. Her zamanki gibi yine örneği bizim camii DSİ'den vereceğim. Tüm ramazan boyunca camii cemaati hiç eksilmedi. Bunda imam Mehmet Hocanın çok büyük katkısı vardı. Cemaati camiye çeken, camideki hoş sohbet, samimiyet ve yerinde vaazlerdi.
 Zaten başarılı insanları zaman zaman köşeme taşıyorum. Hatırlarsanız Mehmet hocayıda bir kaç kez köşeme taşımıştım. Hak edene hak ettiği değeri vermeliyiz ki, o insanları teşvik edelim, heyecanlarına heyecan katalım.
 Camimizin -DSİ CAMİİ- tamiratı çok az noksanlarla birlikte, ramazana tamamlanmıştı. Rengarenk duvarları ve pırıl pırıl halıları görünce insanın ruhu açılıyor. Camiye ayak basınca bir başka haz alıyor insan.
 Kadir gecesi öncesi Mehmet Hocam, Camiinin bahçesinde bir iftar yemeği düzenlemişti. Daveti bir mahalle sakini olarak aldığımda, önce şaşırdım. Caminin avlusunda nasıl olacaktı? Benim için önemli değildi çünkü ben şantiyelerde kalmış, şantiyecilik yapmıştım. Yani her ortama uyardım da o kalabalık nasıl olupta memnun edilecekti.
 İMKANSIZLIK, YALNIZ SERSEMLERİN SÖZLÜĞÜNDE BULUNAN BİR KELİMEDİR.       Napoleon    
 Bravo Mehmet Hocama, güzel sesi ALLAH vergisiydide, yemekte verdiği o canla başla gayretine ve insanlığına ne demeliydi. O lüks otel lokantalarında yediğimiz yemekleri bırak aratmayı, fazlası bile vardı. Doğal bir ortamda bir davet, ancak bu kadar sade, samimi ve candan olabilirdi.
 Başta Mehmet Hocama ve dernek yöneticilerine candan teşekkür ediyorum. Son yıllarda yediğim en güzel yemeklerden biriydi. Hocam, seneye herhalde yakanı bırakmayız. Bir kez alıştırdın bizi, işin zor (!)
 Siz yeterki bir şey yapmak isteyin, cenabı ALLAH yardım ediyor. İsteyince başarılamayacak iş yoktur, yeterki CANDAN ve GÖNÜLDEN isteyin.
 Nice ramazan ve bayramlarda, sağlık ve sıhhat içinde buluşmak dileğimle.
 Herşey gönlünüzce olsun
 SEVGİLERİMLE

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR