ARAP BAHARI MI, ARAP BUHARI MI?

ŞARK KÖŞESİ

    FAİK DÜNDAR

       Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, geçmişte de içimizde hainler, yalakalar, dürüstler yine vardı, şimdi de var, aradaki fark; zaman ve araç farkı…

       20. asır da Sovyetler birliği blokuna karşı kurulan NATO, isteğine ulaşarak, Sosyalist bloku parçalamıştır. Gizli ve 2. hedef İslâm coğrafyası olmuştur. Müteaddit defalar, ya ağızlarından kaçırdıkları da ya da açıkça beyanlarından, yeni Haçlı seferlerinin başladığını belirtmişlerdir. Hatta ABD bunun adını da BOP, yani; Büyük Ortadoğu Projesi, koymuştur. Aslında bu katliam projesi, cedleri olan İsrail’in büyük Ortadoğu projesidir. Yani arzı-ı mev’ud dedikleri, Nil nehrinden Fırat nehrine kadar olan kocaman bir yeryüzünü ve madenlerini ele geçirme düşüncesidir. Bununla birlikte büyük Ermeni devleti ve diğer yeni devletçiklerin kurulmasıdır. Ne acı ve hüsrandır ki, bizlerde bunların dümen suyunda ve fırtınalarında sürüklenmeye hazır, zavallı bir toplum haline getirilmiş olmamızdır.

       Orta doğudaki biz ve İran dahil İslâm toplumunun yaşadığı 22 devlette, “demokratik yaşam toplumuna dönüştürüleceği” yalanı adı altında, katliam, kardeş düşmanlığı ve yağmalar hüküm sürecektir. İşte Afganistan, ardından Irak’ı Kuveyt’e saldırtan ABD, İran ile Irak’ı  8 yıl savaştırmış milyonlarca insan ölmüş, yaralanmış, yuvalarına ateş düşmüştür. Saddam’ın zamanında çıt çıkmayan Irak’ta, ABD nin “demokrasi götüreceğim, nükleer tesisleri varyalanını, savaş sonrası, “bu yalanı söylemesek, Irak’a girecek bahanemiz olamazdı” ikrarında bulunduğu halen akıllı ve şuurlu insanların hafızalarından silinmemiştir. ABD, bu İslâm ülkesinin petrol anlaşmalarını kendine göre sağlayarak Müslüman kadınlara tecavüzünde bizim de günahımızın olduğu, üniformalı katillerini geri çekmiş, üniformasız asker, ajan ve görevlilerini Irak’ta saklı tutmaktadır. Sonra, Tunus, Cezayir, Libya, Yemen, şimdi de Suriye sırada. ABD, AB ve İsrail akbabaları, leşlerine konacaklardır. Bu emperyalist ve asalak güçler yıllarca hep böyle hayat sürmüşler ve süreceklerdir. Tek çözüm acil olarak İslâm Birliği’ni kurmaktır. “Haçlı seferini başlattık” diyen haçlı güruhu saflarına biz nasıl katıldık, anlaşılır gibi değil. Bunun perde arkasını, gelecekte tarih yazacaktır ancak, olan bu süreçte kan, gözyaşı, ölüm ve sömürülere maruz bırakılan bu Arap ve Müslüman halkına olacaktır. Adını da “Arap baharı” koymuşlar. Sahi bu Arap zenginliğinin buharlaşması olmasın.! Neden Suriye hedefte? Çünkü, İsrail ve haçlı zihniyetine karşı koyan tek Arap ülkesi Suriye’dir, bunlara göre öncelikle bu son Arap kalesinin düşürülmesi gerekmektedir. İşin ucube tarafı ise bizim bu konuda şahin olmamız. Nato, ABD ve AB neden Suriye’ye girmiyor diye hayıflanan hiddetlenen idarecilerimiz var. Oysa, ceylanı parçalayacak çakal sürülerine bir an önce engel olmalıyız. Bu işin şakası yok, Suriye’ye herhangi bir dış müdahalede, İran, Rusya ve Çin derhal harekete geçecektir. Bu, 3. dünya savaşının başladığını gösterecektir. Aradaki bu karambolda Türkiye olarak, sağdan ve soldan, dıştan ve içten alacağımız darbelerle abandone olup yere düştüğümüzde, iş işten geçmiş olacaktır.

Memleketimiz yanıyor, güvenlikçilerin bile güvenliği yok.Yoksul halkın, emeklinin derdine çözüm getirdik mi? Yaşamak piyango olmuş. AVM lere girmek yürek ister. Nerede ne zaman nasıl tür bomba patlayacak korkusu,terörün hedefine yaklaştığını gösteriyor. Dost dediklerimiz bu becis ülkeler, içimizde kanayan yara terörü her bakımdan desteklemektedir. Tüm silah, lojistik destek, askeri eğitim ve materyal, para trafiğini kimlerin yaptığı yetkililerce bilinmekle beraber halka açıklanamamış, müsebbiplerine rest çekilememiştir.

       Üç etrafında dört deniz olan dünyadaki bu tek ülkede, balıkçılık bitmiş, denizcilik sürünmektedir.  Uçak ihraç eden bir devirden şimdi saman ithal eder duruma düştük. Oysa dünyada kendini bağımsız besleyebilen  hayvancılıkta ve tarımda zirve yapan bir ülkeydik. Uyan millet! Satılan fabrikaları yeniden iste, iş istihdamını Suriyeli’den değil bu milletten başlat!.

       Mevsim,  kış, vakit akşam olmadan, aklımız başımıza almalıyız... İki elimiz Arap katliamını Arap buharını yapanların yakalarında olsun.

     

        

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR