Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

AK PARTİ TRABZON-RİZE DEDİ

Uzun bekleyişin sonunda AK Parti ilçe adayları açıklandı.Sürpriz isim yok. İlkadım: Erdoğan TOK.  Canik: Osman GENÇ.Atakum: İshak TAŞÇI.

Üç ismin ortak bir özelliği var.Üçü de Samsunlu değil.Erdoğan TOK ve Osman GENÇ,Trabzonlu. İshak TAŞÇI ise Rizeli.

AK Partinin,milyonluk şehirde başka kimse kalmamış gibi, üç ithal adayla seçime girmesi, Samsun halkının gözünün içine baka baka ''gülümsemekten'' başka bir şey değildir.

Benim değer yargılarıma göre ,bu kişiler sandıkta gözü kapalı elenmelidir.Çünkü,Samsun' un öz evladı olmayanların yönetiminde şehrimizin her geçen gün geriye gittiği su götürmez gerçektir.  Erdoğan TOK yönetiminde İlkadım Belediyesinin makam aracının bile hacizli olduğu,çoğumuzun hatırlamak istemediği bir konudur.

Erdoğan TOK' un 2009 yerel seçimlerinde AK Parti adayının aleyhinde çalıştığı dillerde gezmektedir. Böyle bir olay gerçekten olmuş mudur?Bilmiyorum.Oldu ya da olmadı.Türkçemizde güzel bir söz vardır.''Şüyuu vukuundan beterdir.''Yani bir şeyin dedikodusun yapılması , onun gerçek olmasından kötüdür.Dedikodularda çok küçük bir gerçeklik payının olması,Erdoğan TOK'un hizmet değil makam sevdalısı olduğunun ispatıdır.

Aslına bakarsanız,seçim sonunda yine makamsız kalmamıştır.Maaş almak dışında ne işe  yaradığını yıllardır çözemediğimiz ''Meclis Müşavirliği'' görevine getirilmiştir. Her soruya verecek bir cevabı olan Google'ın  bile,''Meclis Müşaviri ne iş yapar?'' sorusu karşısında cevabı yok.

Tanımlanabilen bir işi olmamasına karşın sahip olduğu makam ve maaşın kendisini tatmin etmediğini görüyoruz.Hacizli bıraktığı makam aracı dahi,İlkadım Belediyesine talip olmasını engellememiştir.

Üçüncü dönem için hazırlanan Osman GENÇ 'in bölgeye yapılmış olan özel sektör yatırımları ve üniversitenin önünde poz vermekten başka bir iş yaptığını göremedik. Poz vermekte üstüne yok. Fakat sıra selde ölen vatandaşlarımızın hesabını vermeye geldiğinde,Osman GENÇ bir anda ortadan kaybolmaktadır.

Osman GENÇ,Büyükşehir Belediyesi aday adayı oldu.Makam sevdalısı olmadığını defalarca dile getirdi.Bizim siyasetçilerimiz böyledir.Sadece dile getirirler.Gereğini yerine getirmek gibi bir huyları yok.Koltuğunu büyütmek için yola çıktı.AK Parti Genel Merkezinden kabul görmedi.Canik'in küçük koltuğuna razı oldu.Makam sevdalısı  olmayanların!!! makamsız kalamadıklarının ispatını bir kez daha önümüze sundu.

Selde ölen vatandaşlarımız dahi,yeniden Canik' e talip olmasını engellememiştir.

İshak TAŞÇI.Siyasette dedikoduların çoğu zaman gerçeğin ta kendisi olduğunu gördük sayesinde. Kendisine sorun.O da ''makam sevdalısı değilim ''diyecektir.Fakat 2012 İl Başkanlığı seçimlerinde, Fuat KÖKTAŞ lehine çekildiği günden bu yana adı Atakum Belediye Başkan adaylığı için geçmekte idi. Nihayetinde dedikodular gerçek oldu.İshak TAŞÇI,Atakum Belediye Başkan adayı.

İl Başkanlığı seçimlerinden çekilmesi ile,Belediye Başkan adayı olması arasında bir ilişki kurulabilir mi acaba?

Ak Parti,Samsun halkının Samsunlu tarafından yönetilme isteğini  her zaman olduğu gibi hiçe saymıştır. Makam sevdası olmayan!!! ithal adayları yine önümüze koymuştur.

Son söz.Ak Parti,Samsun' a verecek hiçbir şeyi olmayan Trabzonlu ve Rizeli aday gösterme geleneğini sürdürdü.

Problem değil.Samsunlular olarak biz de ,Samsun'a verecek çok şeyi olan  Samsunlu adayları başkan yapma geleneğimizi sürdürürüz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR