3 PUAN NURULLAH'TAN

Haftalardır konuşulan, sonucu hakkında programlar yapılan maç, Samsunspor'umuzun galibiyeti ile sona erdi. Samsunspor açısından önemli, İstanbulspor açısından ölüm kalım maçıydı. Zor bir 90 dakika olacağını herkes biliyordu. Maça hızlı başlayan Samsunspor, aradığı golü 13. dakikada son dört maçtır neredeyse süre alamayan, kadroda bile olmayan Guido'nun kafa vuruşuyla buldu. Gol her ne kadar Guido'dan gelmiş olsa dahi en büyük başarı Nurullah'ındır. Bu maçtan 3 puanla ayrılıyorsak sebebi Nurullah'tır. Mükemmel maç çıkardı. Tebrikler Nurullah.      

Erken bulduğumuz golden sonra baskılı oyununu devam ettiren Samsunspor'da ne olduysa ikinci yarı oldu. İkinci yarı garip bir şekilde oyundan düşen, topu rakibe bırakan Samsunspor, yaptığı değişikliklerle de dengeyi sağlayamadı. Tamamen İstanbulspor'un kontrolunde geçen ikinci yarıya deyim yerindeyse Nurullah damga vurdu. Ortasaha ve defansımızı çok kolay ve defalarca geçen İstanbulspor, kalenin kepengini kapatan Nurullah'ı geçemedi. 

Boli'nin döküldüğü, çok etkisiz kaldığı, Coureur'un pozisyon bulamadığı bir maç oldu. İlk yarı iki takımın eşit olduğu maçta, ikinci yarı Samsunspor'un galibiyeti koruma içgüdüsü pahalıya patlayabilirdi. 1-0 öndeysen son 10-15 dakika katı defansı kapanmayı anlarım ama ikinci yarının tamamında defansı geri yaslanmayı maalesef anlayamam. 

Topu ayağında tutabilen, oyunu aklı ile yöneten, oyunda olduğu süre içinde takıma pozitif enerji veren, golleri asistleri şutları ile her an herşeyin beklendiği, son maçlarda iyice kendini bulan Kubilay'ın değil de haftalardır kadroda bile olmayan Oğuz'un ilk 11 de tercih edilmesi bence hataydı. İkinci hata Oğuz-Savi değişikliği oldu. Savi'nin kırılgan futbolu, gol bulmak zorunda olan, neredeyse kapıya omuz atan İstanbulspor karşısında tamamen kayboldu. Oyundan Oğuz çıktı, yerine kimse girmedi desek abartmış olmayız. 

Maçın hakemi Turgut Doman hakkında maçtan önce sosyal medyada gereksiz ve anlamsız birçok komplo teorisi haber yapıldı. Hepsi asılsız çıktı. Hakem, iki takım için de eşit uzaklıkta ve gayet güzel bir maç yönetti. 

Yüksek gerilimli bir haftayı 3 puanla kapatıp, en yakın rakibini evinde yenip, büyük bir iş başaran Samsunspor, Süperlig biletinin ön ödemesini yaptı bile. Çok geniş kadrosu ile Samsunspor'dan beraberlik almanın dahi çok zor olduğu tescillendi. Artık Giresunspor'un liderliğine kimse takılmasın. Kalan 12 haftada Samsunspor olarak ağır ve dikkatli adımlarla sonuca ulaşacağız. Bu vesile ile tüm futbolcu ve teknik ekibimizi başarılarından dolayı kutluyor devamını bekliyoruz.

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR