Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

24 Kasım Öğretmenler Günü

Her yıl 24 kasım Öğretmenler Günü heyecan ve mutlulukla kutlanır. Öğretmenler biraraya gelerek 24 kasım öğretmenler gününü onurla mesleğin mutluluğunu beraber yaşarlar.

Güzel Türkiyemiz'in eğitim ve öğretimini tüm öğretmenler hep beraber yürüyerek o mesleği daima ileri taşımanın sorumluluğunu ve heyecanını başarının onurunu katmanın ne kadar övünç ve gurur verdiği hazzını tatmak en mutlu hatıraları olacaktır. Atatürk'ün "muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünün Türk öğretmenlerine güvenmenin ve  genç nesili çok iyi yetiştirmenin ülkeningeleceği bakımından çok önem taşıdığını işaret etmektedir. Bağımsızlığını kazanmış, Türk Devletini kurmuş bu milletin öğretmenleri tarihine yakışan bir nesil yetiştirmek için elinden gelen gayreti göstermekte ve var gücüyle çalışmaktadır.
Öğretmenler çocukların var olan  yeteneklerini geliştirmek,vatanı, bayrağınını , milli değerleri benimseyen, ülkesini geleceğe hazırlayan bilgili, büyüklere saygılı, küçüklere sevgili, ülkenin ileri gitmesi içim gayret gösteren, sorumlu insanlar yetiştirmektedir. Bir eğitmenin diğer amacıda sorular soran biri haline getirmektir.Öğrencilerine eşit davranan, okula gelen öğrencinin okulunu ve öğretmenini severek gelmesi başarısının başlangıcıdır.Öğrencilerin dershanelerde değil, okulda yetişmelerinin imkanlarını sağlanmalıdır. Öğrencilerin oyun, sosyal faaliyetlerine yer ayırmalarını onlarınkişiliklerini ve hayata intibaklarının olumlu yansımaları olacağı bilinmelidir.Öğrencilere fazla bilgi almaları anlamını taşımaz herşeyin bilgi olmadığı, onları diğer faaliyetle desteklenmesi gerekmektedir.
Öğretmen yetiştiren kurumlar yeniden gözden geçirilmeli öğretmenlik mesleği iş bulma yeri olmamalıdır.Öğretmenlik mesleği diğer mesleklerden farklıdır.Geleceğin insanlarını yetiştiren meslektir, Topluma daima örnek olacak kişilerdir. Emekliye ayrılan öğretmenlere sağlıklı ve huzurlu günler diler. Aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet dilerim.  24 Kasım Öğretmenler Günü Tüm öğretmenlere kutlu olsun.
      
                                                                         

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR