İHSAN KURNAZ BU KAFAYLA MI İLKADIM ...

    İHSAN KURNAZ BU KAFAYLA MI İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI OLACAK?

 

İnsanlar her şeyi canları nasıl istiyorsa öyle anlıyorlar veya anlamak istiyorlar. Sürekli olarak üzerine basarak belirttiğim konulardan birisi de gazetecilik mesleğine başlama nedenim siyasette yapamadıklarımı yapmak olduğunu açıkça beyan etmeme rağmen bazılarının işine gelmediğinden bana akıl öğretmeye kalkıyorlar. Bu meslek sayesinde siyasette yıllarca insanlara anlatmak isteyip de anlatamadığım bir çok konuyu  anlatma fırsatı buldum; insanlar da siyasetteki arka planda olup bitenleri anlama fırsatı buldular.

 

Hayatımın hiç bir döneminde geçmişimi inkar etme gibi bir soysuzluk yapmadığım gibi reddi miras yapanlara da sonuna kadar karşı çıktım. Hak ve doğru bildiğim konularda tarafımı açıkça belli ettiğim için çok bedel ödedim. Ancak ödediğim bedellerden asla pişman değilim. Çünkü yıllarca insanları sömüren, içi ile  dışı farklı olan insanları ortaya çıkarınca sanki yüz rekat nafile namaz kılmış gibi içim rahatlıyor. Bu konuda değil geriye adım atmak vites büyüterek  devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

Hayatımın hiç bir döneminde ırkçılık yapmadım, bilakis yapanların karşısında oldum.  En yakın arkadaşlarım  ve dostlarım Termeli, Çarşambalı, Kavaklı ve muhacirlerden  oldu.  Bundan da gurur duymaktayım  insanların nereli olduğuna hiç bakmam, bakanlara da şiddetle karşı olurum. Vezir hazretlerine kızdığım konulardan birisi de aşırı ırkçı olmasıdır. Yoksa Çerkezlerin içerisinde o kadar değerli insanlar var ki anlatamam. Vezir hazretleri  kendi ırkından olmayanlara insan gözüyle bakmadığına şahit olunca adeta dünyam yıkıldı. Hiç unutmuyorum Oflu gözlükçü hemşerimi mendireğe getirip  mendirekteki ofluları s......  yazısının altına koyup resmini telefununa çektikten sonra herkese gururlanarak  anlatmasını hayatım boyunca unutamam.

 

Bunları neden anlatıyorsun derseniz izin verin söyleyeyim;geçtiğimiz Pazar günü yapılan Ak Parti ilkadım ilçe seçiminde İhsan kurnaz'ın ehveni şer olduğunu ve onun kazanmasını istediğimi yazmıştım ve hala daha sözümün arkasındayım ancak delege listesini inceleyince içim acıdı. Liste  yapılırken adeta doğu karadeniz düşmanlığı yapılarak hazırlanmış. Listede olanların bir kısmı  üç kağıtçı  çete bozuntusu karadenizlilerden veya Kavak, Çarşamba, Terme bölgesinden seçilmiş insanlardan oluşmakta. Dilerseniz örnek vererek açıklayayım; eski milletvekillerinden Musa  Uzunkaya ile birlikte siyaset yapmama rağmen yıldızlarımız hiç barışmadı, Birnur hanımla geçmişte çok güzel aile dostluklarımız olmasına rağmen birilerinin etkisinde kaldığından benden uzak durdu. Ama İhsan Kurnaz'ın il delege listesinde bu iki ismi görmeyince bir hayli canım sıkıldı, eski milletvekillerinden  Mehmet Kurt ve Fatih Öztürk delege yapılmış, Musa Uzunkaya ile Birnur Şahinoğlu yapılmamış. Neden? Çünkü biri Rizeli, diğerinin eşi  Trabzonlu kendisi izmirli. Yazıklar olsun bunu yapanlara.

 

Peki Trabzonlu delege yok mu derseniz, elbette var. 2009 yılındaki seçimde CHP den Gazi Belediye meclis üyesi adayı olan TSO'nun büyük şeytanının kardeşi olan ve şu anda Belediyenin işlerini de alan Oflu  delege yapılmış. Hem de Vezir Hazretlerinin  kontenjanından yapılmış. Başka kimler yapılmış derseniz kimler yapılmamış ki piyasada itibarı olmayan, Ak Parti ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir sürü insan il delegesi yapılmış; ama gazi Belediyesinde Başkanlık yapmış dürüst bir insan olan Süleyman Kaldırım gibi insanlar  yapılmamış.

 

2009 yılındaki seçimler sırf bu hatalar yüzünden kaybedilmesine rağmen, inatla bu hatalara devam edilirse, o çok kızdığım odasız müşavirden yana tavır koyup  aday olması için her türlü çabayı sarf edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Peki başarılı olmaz isen ne yapacaksınız derseniz, beni tanıyanlar bilir kızdığımda yapmayacağım şey yoktur. İhsan Kurnaz bu kafa ile aday olsun, ona seçimi kaybettirmez isem bu şehri terk ederim. Bunun geçmişte örneklerini yaşayanlar bilirler, dilerseler denesinler. Halep orada ise arşın burada. İhsan Kurnaz hala daha eski kafası ile hareket ediyor. Kavaklılar nezdinde en ufak bir itibarı olmayan ticareti ve siyaseti beceremediği için memur olmak zorunda kalan adamın aklı ile hareket ettiği  yaptığı delegelerden belli o adamın soyadını taşıyan iki kişiyi üst kurul delegesi yapmış. Kuyucubaşının sözünü tekrarlayarak sözlerime son vermek istiyorum “Yenilmeye alışan pehlivanların sırtlarından yeşillik eksilmez” der. Çok doğru bir ifade İhsan Kurnaz bu kafa ile giderse 2009'da olduğu gibi sırtından yeşillik eksik olmaz. Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR