Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

Yerlere çöp atmayalım

Cadde ve sokakları temiz olan bir şehrin temiz şehir olmasını isteyen ve temizliğe hassasiyeti olan insanları daha mutlu eder.


Çok yakında çöp kutusu olmasına rağmen elindeki çöpü kutuya atmadığını gördüğümüz zaman gözümün önünde caddeye atması temizlik alışkanlığının olmadığını göstermektedir. Temizlik alışkanlığı küçük yaşlarda okullarda ve ailede verilmelidir. Aile çocuğu elindeki çöpü evde bulunan çöp kutusuna atmasını öğretmelidir. Okulda okuyan öğrenciler, çöpü yere atmak yerine sınıftaki çöp kutusuna atması öğretilmelidir.Bu alışkanlıkları kazanan öğrenciler yerde gördüğü çöpü alır kutuya atar.O çöpü yerde gördüğü zaman çok rahatsız eder.Apartmanın merdivenlerine sigara izmariti ve kabını atan insan sokaklarda çöpü atabilir önce evine sonra bulunduğu sokağa yaşayan insanları kazanması gerekir. Sokaklar ve caddeler temizleniyor. Birkaç saat sonra hiç temizlenmemiş gibi kirleniyor.

Evlerin çöpleri poşetlerle rastgele sokak ve caddelere bırakılıp çok çirkin görüntü oluyor. Pazarcılar akşam pazardan evlerine gitmeden önce kendi çöplerini alacak kadar poşet bulundurup çöplerini poşete doldurup bırakırsa hem sorumluluk almış olur hem de belediye emizlik işçilerinin işleri azalır. Önce temiz tutmayı öğrenelim o zaman sokaklarımız ve caddelerimiz ter temiz olur.Şehirde yaşayan insanların beraber yaşamanın kuralları ve sorumlulukları vardır. Yediği çekirdeğin çöpü yere atıp orayı kirletmeye hakkı yoktur. Temiz bir çevrede yaşamak insanları daha olumlu etkiliyor. Temiz olmayan kirli olan yerlerde bulaşıcı mikroplar en uygun ortamdır. Yetkililer zaman zaman temizlik kampanyaları yaparsa temiz şehirde yaşama bilinci geliştirilirse sağlıklı olmanın da temizlik ten geçtiğini ilgililer tarafından halkımıza anlatılırsa daha etkileyici olur.Yerlere çöp atmayalım Samsunumuzu temiz tutalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR