Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Yeni İl Başkanı…!

AK Parti Samsun İl Başkanlığı, kan değişikliğine değilde, lider değişikliğine uğradı.Bu nedenle yeni başkanın başlattığı, teşkilatla barışma çalışmaları doğrultusunda yeni il başkanımız Osman ÇETİNKAYA'yı ziyarete gittik.Gittik diyorum çünkü; Eski büyük şehir belediye meclis üyesi ve teşkilatın kurulma aşamasında görev yapmış Mustafa TOPAL ve  Serkan ER, eski Atakum belediyesi meclis üyesi Taner YILMAZ, Atakum belediyesi meclis üyesi Onur KAHVECİOĞLU  ve MimarSinan Mahallesi Muhtarı Bayram BOZ'la beraber bu ziyareti gerçekleştirdik.

                        Uzun zamandır uğramadığımız, soğuk hava(!) nedeniyle uğrayamadığımız il binasına girince, bir tuhaf olduk.Duygu olarak, insanın kendi evinden uzak kalıp, sonra evine dönünce yaşadığı duygusallıkla eşdeğerdi.

            Özlemişiz…!

                         Bekleme salonunda bekledik. İçerdeki görüşmenin bitmesinden sonra,il başkanının odasına alındık.Samimi ve sevgi ile karşılandık.Nede olsa il başkanı Osman ÇETİNKAYA,bu  grubun  eski dost ve arkadaşıydı.Bizde mutluyduk.Bir arkadaşımız, bir dostumuz hak ettiği yerde, dimdik ayaktaydı.Ne güzel bir duygu değil mi?

Grubun gözü, istese de istemese de  başkanın koltuğundaydı.Acaba koltuk dolmuşmuydu(!), yoksa boş mu kalmıştı.Bana göre ki grubunda ortak görüşü bu, koltuğun boş kalmadığıydı. Sayın il başkanı, koltuğu hakkıyla doldurmuştu.

                    Başkalarından üstün olmanız önemli değildir.

             Önemli olan dünkü halinizden üstün olmanızdır.

                                                                            HİNT ATASÖZÜ                                            

                        Osman ÇETİNKAYA, teşkilat çalışmalarının çeşitli kademelerinde yer almış, tabandan gelen bir teşkilat mensubuydu.Ayrıca teşkilat içinde kademe kademe yükselmiş, yapılan il   seçimlerinde de yönetim kurulunda bulunduğu listeyle seçimleri kazanarak yönetime gelmiş bir yöneticidir.Şu anda da il başkanıdır.Deyim yerindeyse, bileğinin hakkıyla elde ettiği bir başarıdır.Yazdıklarım,bildiklerinizi hatırlatma dışında ,gördüklerim ve gözlemlediklerimdir.Ama bir gerçek var oda, bundan sonra sayın il başkanımız Osman ÇETİNKAYA'nın sergileyeceği yönetim şeklidir.En önemlisi de budur.Yetki aldıktan sonra, yetkinin nasıl kullanılacağı çok önemlidir.Ne kadar dik, ne kadar adil bakacağız.Osman başkan ,AK Partının Samsun'da göreve gelen  beşinci il başkanıdır.Önünde iyi ve kötü örnekler vardır.Bunlardan ders çıkarmayı başaracak bir yetenekteki Osman başkan, çok daha iyi yerlerde ve noktalarda olmak zorundadır.                                                                    Osman ÇETİNKAYA'nın göreve geliş noktası çok sıkıntılı bir zaman dilimine rastlamıştır.Önünde,başarı ile çıkılması gereken bir genel seçim vardır ve süresi kısalmıştır.Teşkilatın çok çabuk ve acilen toparlanması noktasında,başkana çok ama çok iş düşmektedir.

                        Ziyaretimiz sırasında, moda deyimle olumlu elektrik aldığımız Osman ÇETİNKAYA'nın çalışkanlığını ve gayretini biliyorum.Bilinmeyen, test edilmeyen tek şey, aldığı yetkiyi nasıl kullanacağıdır. İşte Osman başkanın aldığı bu yetkiyi, nasıl ve kime karşı, ne kadar özenle adil kullanacağı, herkes tarafından merak konusu olduğu gibi benim tarafımdan da merak konusudur.Ama ben başarılı olacağına inanıyorum veya öyle olmasını istiyorum - Osman başkanı sevdiğimden - belkide duygusal bakıyorum. Umarım yanılmam da  teşkilat ve Samsun kazanır.

                         Herşey gönlünüzce olsun.

                        SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR